ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Έτσι θα βάψεις τέλεια Πασχαλινά αυγά!
Κάθε Πάσχα παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα κόκκινα αυγά. Εδώ σας έχω όλα τα μυστικά για το σωστό βάψιμο των αυγών, το βράσιμο και το γυάλισμα, για να έχετε στο Πασχαλινό σας τραπέζι τα ωραιότερα Πασχαλινά αυγά.
Μυστικά για τέλεια κόκκινα Πασχαλινά αυγά:
⇒ Εξετάστε τα αυγά ένα ένα για τυχόν εξογκώματα και ρωγμές και καθαρίστετα με ένα νωπό πανί επιμελώς για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.
Για το βράσιμο των Πασχαλινών αυγών:
⇒Βάλτε σε μια μεγάλη με χοντρό πάτο κατσαρόλα κρύο νερό, και στρώστε στον πάτο της ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν κάποια αυγά.
⇒ Τοποθετήστε τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση και όχι πολύ στριμωγμένα τα αυγά.
⇒ Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι.
Για το βάψιμο των αυγών:
⇒ Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα μία κουταλιά ξύδι και σβήστε το μάτι. Αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σκεπασμένη για 20 λεπτά για να γίνουν τα αυγά σφιχτά.
⇒ Βγάλτε ένα ένα τα βρασμένα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.
⇒ Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή όπου στις οδηγίες της ζητάει να χρωματίσετε τα αυγά όσο αυτά βράζουν, τηρείστε τους χρόνους που σας ζητάει. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τη βαφή που χρησιμοποιείτε αφήστε τα αυγά μέσα σε αυτή όσο χρειάζεται.
Για το γυάλισμα των αυγών:
⇒ Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή εφημερίδα.
⇒ Αφού στεγνώσουν καλά, γυαλίστε τα με ελαιόλαδο.
Πηγή; argiro.gr