ΚΡΉΤΗ
Τα εστιατόρια της Κρήτης που διακρίθηκαν στους Χρυσούς Σκούφους | ΦΩΤΟ
Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για τον θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala δια χειρός του καλύτερου σεφ στον κόσμο, Mauro Colagreco, ο οποίος τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.
Στην λαμπερή τελετή ξεχώρισαν και φέτος εστιατόρια της Κρήτης.
Συγκεκριμένα, δόθηκε από ένας σκούφος στα εστιατόρια Calypso και Διόνυσος στην Ελούντα και στον Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα.
Calypso, Ελούντα, 15/20 και ένας σκούφος
Διόνυσος, Άγιος Νικόλαος, 15/20 και ένας σκούφος
Από φέτος καθιερώνεται και ένα τέταρτο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, με την τιμητική διάκριση Top Notch στα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο. Ουσιαστικά πρόκειται για εστιατόρια που έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20.
Για το 2020 με τη διάκριση Top Notch βραβεύτηκαν τα παρακάτω Κρητικά εστιατόρια:
La Bouillabaisse, Άγιος Νικόλαος
Τέλος, απονεμήθηκε και το Βραβείο Κοινού 2020 στο εστιατόριο Hasika του Ρεθύμνου.