ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κεμπάπ
Σπιτική συνταγή για απολαυστικό κεμπάπ από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. κιμάς αρνίσιος
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 ματσάκι μαιντανός, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
Για να συνοδεύσουμε
- γιαούρτι
- τζατζίκι
- σπιτικές πίτες
- ψητή ντομάτα
- ψητές πιπεριές
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στη μία κουταλιά της σούπας λάδι σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τέλος την πάστα ντομάτας σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Εκεί μέσα βάζουμε τον κιμά, το λάδι και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
- Κανονικά πρέπει με δύο μπαλταδάκια ή δύο μαχαίρια να δουλέψουμε τον κιμά μέχρι να γίνει αλοιφή. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα λίγο λίγο από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη υφή.
- Αφού ετοιμαστεί τότε σχηματίζουμε τα κεμπάπ τα οποία πρέπει να είναι μακρόστενα και λίγο πεπλατυσμένα ώστε να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα.
- Τα περνάμε σε καλαμάκια από σουβλάκια ή τα ειδικά μεταλλικά καλαμάκια για κεμπάπ.
- Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε (κάτι που είναι και το καλύτερο για να αναμειχθούν οι γεύσεις) αλείφουμε το κάθε κεμπάπ με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα ψήνουμε σε καυτό φούρνο στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απέξω και να ψηθούν μέχρι μέσα (επειδή υπάρχουν διαφορές απο γκριλ σε γκριλ, μετά απο 10-15 λεπτά αφαιρέστε ένα και δοκιμάστε το).
- Σερβίρουμε με σπιτικές πίτες, γιαούρτι, τζατζίκι, ψητή ντομάτα και ψητές πιπεριές.
Πηγή: akispetretzikis
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr