ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο
Μια γλυκιά συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 6 άτομα
- 170 γρ. ρυζάλευρο
- 40 γρ. μαϊζένα
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. φλέικς αμυγδάλου
- 20 γρ. κακάο σκόνη
- Ζεστ από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
- Χαρτάκια για μάφιν
Οδηγίες
Τρίβουμε την κουβερτούρα και λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το μαϊζένα, το κακάο, το μπέκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ζεστ από το πορτοκάλι, το βούτυρο και τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μπολ με τα ξηρά και ανακατεύουμε για λίγο και γρήγορα. Στο τέλος προσθέτουμε τα μισά φλέικς αμυγδάλου. Μοιράζουμε στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φλέικς αμυγδάλου.
Πηγή: botrini
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr