ΚΡΉΤΗ
Κάποιες φορές στην Κρήτη τα “ψάρια” δεν τα βρίσκουμε στη θάλασσα αλλά στο βουνό
Σε κάποιες περιοχές οι Κρητικοί το ονομάζουν “ψάρι του βουνού”
Χορταρικό, από το οποίο παρασκευάζονταν λιχουδιές κατά το παρελθόν, σίγουρα αξίζει να έχει και σήμερα μια θέση στην κουζίνα μας, μια και αφθονεί στην Κρητική γη.
Ο περίφημος αγόγλωσσος ή Anchusa azurea, όπως είναι το επιστημονικό όνομα του, αποτελεί πρώτης τάξης υλικό για τηγάνισμα με κουρκούτι ή για αγογλωσσοκεφτέδες.
Ο αγόγλωσσος είναι μια πόα πολυετής, με φύλλα λογχοειδή, άνθη µπλε ενώ ο βλαστός του είναι τριχωτός.Η περίοδος από τώρα μέχρι και τον Απρίλιο είναι η κατάλληλη για να ετοιμάσουμε νόστιμα φαγητά από τα στελέχη του.
Στην Κρήτη μάλιστα το ονομάζουν, σε κάποιες περιοχές, “ψάρι του βουνού” μια και ψήνεται όπως και τα ψάρια στο τηγάνι αποτελώντας ένα νοστιμότατο έδεσμα, που μεγάλωσε γενιές.
Πηγή: flashnews.gr