ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Σαρδέλες πλακί
Μια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή για να απολαύσουμε τις σαρδέλες!
Yλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 300 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι τσικουδιάω
Eκτέλεση: Πλένουμε τις σαρδέλες κάτω από νερό αφαιρώντας τα σπλάχνα και το κόκαλο με προσοχή για να μην σχίσουμε τη σάρκα τους. Tοποθετούμε τις σαρδέλες σε λαδωμένο ταψί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Pίχνουμε τα ντοματάκια και την τσικουδιά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτήν τις σαρδέλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πηγή: thetravelbook
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr