Διαφήμιση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζόλες χοιρινές με πορτοκάλι

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Σήμερα φτιάχνουμε μία υπέροχη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά
  • 4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. σόγια σως
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο ή όσο θέλουμε
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ¼ της κούπας γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ½ κούπα bbq σως
  • 4 φέτες πορτοκάλι πάχους 6 χιλ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες μας πολλές φορές σε κάθε πλευρά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σως και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από τη μαρινάδα και τις αλατοπιπερώνουμε (τη μαρινάδα την πετάμε).
  • Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαρμελάδα και τη bbq σως.
  • Αλείφουμε τη μία πλευρά από τις μπριζόλες με το μισό μείγμα μαρμελάδας.
  • Σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα τις μπριζόλες και την πλευρά που έχουμε αλείψει με μαρμελάδα την βάζουμε από πάνω.
  • Σκεπάζουμε την γκριλιέρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε
  • Μετά ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τις φέτες πορτοκαλιού.

 

Πηγή: akispetretzikis

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]