ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατάκια με χουρμάδες και φιστίκια Αιγίνης
Μια συνταγή για διαφορετικά σοκολατάκια από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα
- ξύσμα από 1 λάιμ
Για τους χουρμάδες
- 250 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
- 1 κ.γ. άνθος αλατιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα βάζουμε σε μπολάκι.
- Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το ξύσμα από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.
Για τους χουρμάδες
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά τους χουρμάδες, γεμίζουμε με λίγη από την γέμιση, σφίγγουμε ελαφρά τους χουρμάδες με το χέρι μας για να πάει η γέμιση παντού και να γίνουν ένα σώμα και αφήνουμε στην άκρη.
- Στα μικροκύματα ή σε μπεν-μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να ομοιογενοποιηθούν.
- Βουτάμε έναν έναν τους χουρμάδες στην σοκολάτα μας, προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως με τη σοκολάτα και να μην μας ανοίξουν.
- Στραγγίζουμε καλά από την περιττή σοκολάτα και αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Πριν κρυώσουν τα σοκολατάκια μας πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι, τον ανθό αλατιού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Πηγή: akispetretzikis
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.
[gs-fb-comments]