ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Πορτοκαλόπιτα
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι!
Υλικά για 8 άτομα
- 130 γρ. ηλιέλαιο
- 370 γρ. φύλλο κρούστας
- 90 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά μέτρια
- 1 κ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 450 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 στικ κανέλα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το πορτοκάλι και την κανέλα και αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πορτοκάλι και την κανέλα, κλείνουμε με μία μεμβράνη να κάνει infusion για 10 λεπτά και μετά παγώνουμε σε παγωμένο μπεν μαρί.
Για την πορτοκαλόπιτα
- Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα τσαλακώνουμε και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να αποξηραθούν τελείως, περίπου 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, σπάμε τα φύλλα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
- Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και με μία μαρίζ ρίχνουμε μέσα τα φύλλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-23 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, ώστε όταν βυθίζουμε μέσα το μαχαίρι να μην είναι υγρό.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι ενώ είναι ακόμη ζεστό το γλυκό μας.
Πηγή: newsbeast
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.
[gs-fb-comments]