Διαφήμιση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η συνταγή της ημέρας: Καλτσούνια του Άκη

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση
Μια υπέροχη συνταγή με την πινελιά του Άκη Πετρετζίκη! Δοκιμάστε την!
Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι λάδι
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι λεπτοτριμμένο

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό και 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κοφτή κουταλιά βούτυρο
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι λεπτοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Περνάμε τα στερεά υλικά για τη ζύμη από ένα κόσκινο και τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε και τα υγρά υλικά ένα ένα με τελευταία τα αυγά και ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη..
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, την βάζουμε σε ένα μπολ ελαφρά λαδωμένο, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να ξεκουραστεί και να μπορούμε μετά να την πλάσουμε πιο εύκολα.
  • Με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού και του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Με τη βοήθεια ενός τσερκιού που έχει διάμετρο 9 εκ κόβουμε κυκλάκια από το φύλλο και τα βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο ελαφρά αλευρωμένα για να μην πιάνουν πολύ χώρο πάνω στο τραπέζι. Καλό θα είναι αν αργούμε και δεν είμαστε πολύ γρήγοροι στο άνοιγμα του φύλλου να τα διατηρούμε σκεπασμένα με μια πετσέτα στο ψυγείο για να μην ξεραίνεται και σπάει η ζύμη μας.

Για τη γέμιση

  • Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, σπάμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή πάστα.

Για τα καλτσούνια

  • Βάζουμε από 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας που την βάζουμε από κάτω από το φύλλο το ανασηκώνουμε ελαφρά και κάνουμε με τα δάχτυλά μας τα ιδιαίτερα αυτά “τσιμπήματα”  δημιουργώντας το “στεφανάκι” γύρω από τη γέμισή μας. Μιας και είναι πολύ μαλακά και εύθραυστα τα καλτσούνια μας όταν είναι άψητα, τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας πάνω σε ταψιά που τα έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 με αέρα για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Αν θέλουμε τα αλείφουμε με λίγο κρόκο πριν τα ψήσουμε για να πάρουν ακόμα περισσότερο χρώμα.

 

Πηγή: akispetretzikis

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]