Διαφήμιση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ποιες ελληνικές τροφές είναι ασπίδα έναντι στον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Την ώρα που ένα τεράστιο  μέρος της  επιστημονικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο έχει επικεντρωθεί στην έρευνα για τα φάρμακα και το εμβόλιο που θα αντιμετωπίσουν τον νέο κορονοϊό, επιστήμονες σε μεγάλα πανεπιστήμια ερευνούν το κατά πόσο η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό.

Το Πανεπιστήμιο του Μίσινγκαν στις ΗΠΑ σε βίντεο που δημιούργησε, ανέλυσε πώς κάποια προϊόντα, όπως το ρόδι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και άλλες τροφές που ενισχύουν την άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό μπορούν να λειτουργήσουν σημαντικά, ενώ σε ότι αφορά τη λίστα με τις χώρες που παράγουν τέτοια προϊόντα έβαλαν την Ελλάδα.

Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Παν/μίου  Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στην εκπομπή “Αντιθέσεις” της ΚΡΗΤΗ TV, εξήγησε ότι χρέος της χώρας είναι να παράξει και να καρπωθεί τα ωφελήματα από τέτοιες έρευνες, εξηγώντας πώς μια παραγωγική χώρα που στηρίζεται στον αγροτικό τομέα, δεν μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με αυτό ως προτεραιότητα για την οικονομία της.

Δείτε το σχετικό video

Πηγή:neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]