ΚΡΉΤΗ
Ξεροτήγανα Κρήτης από δύο χρυσοχέρες γιαγιάδες!
Δύο γιαγιάδες από τη Σητεία, η Ευαγγελία Συκιανάκη και η Αναστασία Χρυσουλάκη, συμπεθέρες και αυθεντίες στο τηγάνι μας φτιάχνουν τα περίφημα Λασιθιώτικα ξεροτήγανα.
Τα ξεροτήγανα αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα της Κρήτης. Παρασκευάζονται από λεπτή τηγανισμένη ζύμη στην οποία κατά την διαδικασία του τηγανίσματος δίνεται σπειροειδές σχήμα.
Λόγω της δυσκολίας αυτής της διαδικασίας συνήθως σε αυτό το στάδιο απαιτούνται 2 άτομα προκειμένου ο ένας να δίνει το σχήμα στην τηγανισμένη ζύμη όταν την βγάζει από το τηγάνι και ο δεύτερος να φροντίζει να μην τσαλακώνεται η ζύμη όταν μπαίνει στο τηγάνι.
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.