Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Θανατηφόρα τροχαία: «Στην Κρήτη δεν αγαπάμε τα παιδιά μας…»

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Σκληρές αλλά καθόλα αληθινές και επίκαιρες, είναι οι διαπιστώσεις που ακούστηκαν στην εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια που πραγματοποίησε στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, η εθελοντική ομάδα πρόληψης κατά των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Με πάγιο σύνθημα “Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο”, η εκδήλωση έγινε παρουσία δεκάδων πολιτών με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, Γιάννη Λιονάκη ο οποίος σε δηλώσεις του, μίλησε με σκληρά λόγια για τις αιτίες των τροχαίων στον τόπο μας.

Μάλιστα με αφορμή και το 60ό θύμα της ασφάλτου για το 2019 (δείτε ΕΔΩ), ο κ. Λιονάκης επεσήμανε, ότι εκτός από τις άθλιες υποδομές που έχουμε και δεν διεκδικούμε να αναβαθμιστούν, λείπει και το μακροπρόθεσμο σχέδιο για μείωση των θυμάτων από τροχαία.

“Τα τελευταία 35 χρόνια που ασχολούμαι με τα τροχαία, το συμπέρασμά μου είναι ότι δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός της πολιτείας, αυτό λείπει και γιαυτό δε διορθώνουμε τα πράγματα. Χώρες όπως η Σουηδία το 2018 είχε μόλις 28 νεκρούς από τροχαία, ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, συνεχίζει να ψάχνει τρόπους για να φτάσει στο 0 τα ποσοστά και θεωρεί απαράδεκτο τον θάνατο από τροχαία. Εμείς εδώ συνεχίζουμε να ψάχνουμε το πως θα μαζέψουμε τον δρόμο στα Μεγάλα Χωράφια, ή πως θα σταματήσουμε τις “κούπες” ας πούμε, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Δεν αγαπάμε τα παιδιά μας και τον εαυτό μας εδώ στην Κρήτη”

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της παιδείας που μεταλαμπαδεύουν οι γονείς στις επόμενες γενιές, ο κ. Λιονάκης θέλησε να τονίσει τη σημαντικότερη αιτία για τα αμείωτα τροχαία, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κακή νοοτροπία μας.

” Δεν γίνεται να προστατεύουμε τα παιδιά μας μόνο από τις γωνίες στα έπιπλα, ή από τις σκάλες και κατά τα άλλα, να τα παίρνουμε στα γόνατά μας μέσα στο αμάξι, με κίνδυνο στο επόμενο ΣΤΟΠ να το χάσουμε.
Αυτό το “μη” που λένε οι γονείς όταν δουν τα μικρά παιδιά να κινδυνεύουν, δεν το λένε όταν τα ανεβάζουν από μωρά σε μηχανάκια, χωρίς κράνη, άλυτα και απροστάτευτα”, συμπλήρωσε.

“Τι σόι αγάπη είναι αυτή; Δεν αγαπάμε τα παιδιά μας, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη ζωή εδώ στην Κρήτη”, υπογράμμισε σε έντονο ύφος.

 

Προς τα πού είναι η λύση;

“Η προσοχή μας όλη πρέπει να πέσει στον παράγοντα “άνθρωπο”. Μπορεί στα Μεγάλα Χωράφια να μην έχει κουνηθεί φύλλο από τον Φλεβάρη, μπορεί να έχουμε όλα τα μεγάλα θέματα υποδομών, ωστόσο πρέπει εμείς να δούμε τι θα κάνουμε. Πρέπει να υπάρξει αυτογνωσία, πρέπει να υπάρξει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή”, ανέφερε σα μέρος της λύσης ο κ. Λιονάκης, ο οποίος έφερε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών:

“Οι υπόλοιπες χώρες έχουν ξεκινήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς πριν από 30-40 χρόνια και δούλεψαν προς μια κατεύθυνση που έλεγε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πεθάνει κάποιος και όχι στον δρόμο. Η δική μας πολιτεία πρέπει να καταρρίψει τα επίπλαστα οικονομικά ζητήματα που υιοθετεί και να ξεκινήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό για να αλλάξει αυτό. Ακόμη και οι εθελοντικές οργανώσεις που υπάρχουν εκτός του ότι δεν λύνουν από μόνες τους το πρόβλημα, δεν έχουν έναν κοινό παρανομαστή, δεν έχουν συγκεκριμένο στόχο για να βρουν λύση”, είπε κλείνοντας.

Πηγή: zarpanews
Φωτό αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]