Διαφήμιση

Ρέθυμνο

Κάναμε μια φθινοπωρινή βόλτα στην Αγία Γαλήνη με το γραφικό λιμανάκι! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα του Νότιου Ρεθύμνου είναι η Αγία Γαλήνη που βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιαανατολικά του Ρεθύμνου.

Η Αγία Γαλήνη είναι μια μικρή κωμόπολη που σφύζει με ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες και παρέχει όλες τις απαραίτητες τουριστικές ανέσεις. Στο φθινοπωρινό διάστημα που διανύουμε πλέον. Είναι λίγο πιο ήρεμη με λιγότερους επισκέπτες αλλά ξεχωριστή για να περάσουμε το χρόνο μας εκεί.

Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη 

Οι παραλίες, το λιμανάκι και το χωριό με τα γραφικά στενά ελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Η Αγία Γαλήνη τις δεκατίες ’60 και ’70 γνώρισε μεγάλη τουριστική ανάπτυξης ως ένα μικρό ψαροχώρι που εξυπηρετούσε κατοίκους από το χωριό Μέλαμπες. Μάλιστα, εκείνη την εποχή είχε γίνει ο αγαπημένος προορισμός των παιδιών των λουλουδιών που μέχρι σήμερα συναντάμε στο χωριό κάθε χρόνο, αφού οι περισσότεροι συνεχίζουν να το επισκέπτονται.

Το χωριό είναι κτισμένο αμφιθεατρικά με τα περισσότερα σπίτια σε άσπρο χρώμα ενώ έχουν θέα τον κόλπο της Μεσαράς και το απέραντο Λιβυκό. Κατηφορίζοντας στο χωριό όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο υπέροχο λιμανάκι της Αγίας Γαλήνης με αρκετές ταβέρνες και καφετέριες ώστε να απολαύσει κάθε επισκέπτης τη θέα συνοδεία με κάποιο γεύμα ή καφέ.

Από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης υπάρχουν αρκετά καραβάκια που πηγαίνουν σε κοντινές παραλίες, όπως είναι ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Παύλος και η Πρέβελη. Απέναντι από το χωριό είναι τα νησιά Παξιμάδια τα οποία μπορεί να επισκεφθεί κάποιος με καϊκάκι που φεύγει από το λιμάνι.

 

Οι επιλογές είναι άφθονες για να περάσει κάποιος μια ή παραπάνω ημέρες στην Αγία Γαλήνη και να γευτεί την ηρεμία και την χαλάρωση που προσφέρει αυτός ο τόπος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]