Διαφήμιση

Κόσμος

Οι 10 πιο επικίνδυνοι καταζητούμενοι του πλανήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Η εξόντωση του αρχηγού του ισλαμικού κράτους πριν από λίγες ημέρες από τους Αμερικανούς κομάντος φέρνει στο προσκήνιο τους πιο στυγερούς εγκληματίες που καταζητούνται από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές και από κυβερνήσεις.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο ιδρυτής του ISIS, είχε στο ενεργητικό του αμέτρητες δολοφονίες, βιασμούς και απαγωγές (ως φυσικός ή ηθικός αυτουργός). Σύντομα θα αντικατασταθεί από κάποιον «μεγάλο» εγκληματία, μέλος της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Ανάμεσα σε τζιχαντιστές, ναρκοβαρόνους και εγκληματίες πολέμου, που αναφέρονται στην έρευνα της Γκάρντιαν, φιγουράρει το όνομα του Βασίλη Παλαιοκώστα!

Πρόκειται για μια λίστα που καταρτίστηκε βάσει παλαιότερης του Forbes, η οποία στηρίχθηκε σε στοιχεία ευρωπαϊκών αστυνομικών αρχών.

 

1. Αμπουμπακάρ Σεκάου: ο αρχηγός της Μπόκο Χάραμ. Ο Σεκάου έγινε αρχηγός της νιγηριανής τζιχαντιστικής οργάνωσης το 2009 και από τότε διέταξε τον «ιερό πόλεμο» όχι μόνο εναντίον στρατιωτικών ή κυβερνητικών στόχων, αλλά κυρίως εναντίον αθώων πολιτών. Ευθύνεται για εκατοντάδες απαγωγές μικρών κοριτσιών, τα οποία η οργάνωσή του φρόντιζε να πουλάει σε σκλαβοπάζαρα.

 

 

2. Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασίμι αλ Κουραϊσί. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον τζιχαντιστή αλ Κουραϊσί, ο οποίος φέρεται να ανέλαβε την ηγεσία του ISIS μετά τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι.

 

3. Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι. Ο γιατρός αλ Ζαουάχρι από την Αίγυπτο άλλαξε ρότα στη ζωή του όταν συνάντησε τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Οι δύο φίλοι οργάνωσαν την Αλ Κάιντα, διατάσσοντας τις τρομοκρατικές ενέργειες του 2001 στις ΗΠΑ. Μετά τον Οσάμα, ανέλαβε την αρχηγία της οργάνωσης.

 

 

4. Ιμπραΐμ Ντάγουντ. Ο 63χρονος πολυεκατομμυριούχος είναι ο Νο 1 καταζητούμενος της Ινδίας, καθώς έχει στήσει ένα δίκτυο με απαγωγές, ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και δολοφονίες. Θεωρείται ο υπεύθυνος της τρομοκρατικής ενέργειας στο Μουμπάι που στοίχισε τη ζωή σε 250 άτομα.

 

5. Οβίδιο Γκουζμάν ή «Μικρός Τσάπο». Ο γιος του Χοακίν Γκουζμάν, του «Ελ Τσάπο», αρχηγού του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό. Ο πατέρας του συνελήφθη και καταδικάστηκε στις ΗΠΑ, ο γιος όμως έχει καταφέρει να ξεφύγει από το ανθρωποκυνηγητό των μεξικανικών αρχών. Αν και δεν έχει αναλάβει το καρτέλ ως αρχηγός, το Μεξικό τον έχει επικηρύξει ως Νο 1 καταζητούμενο της χώρας.

 

 

6. Τσε Τσι Λοπ. Ο Κινεζοκαναδός Λοπ είναι ο «πιο καταζητούμενος άνθρωπος στην Ασία». Ηγείται ενός διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, που έχει σχηματιστεί από πέντε ομάδας «Τριάδων». Τον προστατεύει μια στρατιά από μαχητές πολεμικών τεχνών.

 

7. Βασίλης Παλαιοκώστας. Ο Ελληνας καταζητούμενος, επικηρυγμένος με 1 εκατομμύριο ευρώ, χαρακτηρίζεται από την Γκάρντιαν ως «ο άπιαστος». Εχει προκαλέσει εντύπωση στις ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές, καθώς απέδρασε από τη φυλακή το 2006 με ένα ελικόπτερο. Συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, αλλά απέδρασε πάλι το 2009 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού και από τότε είναι άφαντος.

 

 

8. Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Χαρακτηρίζεται ως «ο τελευταίος της παλιάς γενιάς Μαφιόζων» στη Ιταλία. Ο Σικελός Ντενάρο, ο πιο καταζητούμενος μαφιόζος της Ιταλίας, από το 1993, λέγεται ότι υπερηφανεύεται πως έχει «έχει γεμίσει μόνος του ένα νεκροταφείο».

 

9. «Γκούτσιφερ 2.0» Ο άγνωστος χάκερ με αυτό το ψευδώνυμο, καταζητούμενος στις ΗΠΑ, θεωρείται υπεύθυνος για τη διείσδυση στους σέρβερ του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016 και για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων.

 

10. Φελισιέν Καμπούγκα. Καταζητούμενος για γενοκτονία, ο Καμπούγκα θεωρείται υπεύθυνος για τη σφαγή σε 800.000 ανθρώπων στη Ρουάντα το 1999.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελέυθερου Τύπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]