Διαφήμιση

Κόσμος

Φονικός σεισμός 7,5 Ρίχτερ χτύπησε την Παπούα Νέα Γουινέα

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωµένων Πολιτειών (USGS).

Ο πρώτος απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, είναι 31 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Ανάμεσα στα θύματα που προκάλεσε ο σεισμός είναι και τέσσερα παιδιά. Όλα αυτά ενώ σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν σε ορεινές περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παπούα Νέα Γουινέα αποτελεί τμήμα του λεγόμενου «Δαχτυλιδιού της Φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο θεωρείται ως μια από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα στον κόσμο.

Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι ανεξάρτητο, νησιωτικό κράτος της Παπουασίας-Νέας Γουινέας, στην Ωκεανία, το οποίο βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και συμπλέγματα νησιών.

Πηγή: patrasevents.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]