ΕΛΛΑΔΑ
Τζένη Λειβαδάρου: Η Ελληνίδα φοιτήτρια που θαύμασε ακόμη και ο Στήβεν Χόκινγκ | ΒΙΝΤΕΟ
Παράδειγμα δύναμης και αποφασιστικότητας αποτελεί η ιστορία της Τζένης Λειβαδάρου, της 33χρονης Ελληνίδας πολιτικού μηχανικού που παρά τη μυοπάθειά της κατάφερε, όχι μόνο να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της, αλλά και να γίνει το πρόσωπο που θέλησε να γνωρίσει από κοντά ο διάσημος φυσικός Στήβεν Χόκινγκ.
Η Τζένη Λειβαδάρου, αφού πήρε το πτυχίο της από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας για επτά χρόνια στην Ελλάδα, αποφάσισε να κάνει το διδακτορικό της στο Cambridge, στο τμήμα εφαρμοσμένων μαθηματικών και θεωρητικής φυσικής προκειμένου να βρει διέξοδο στην κρίση. Στο ίδιο τμήμα, διευθυντής Ερευνών είναι ο διάσημος φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος τη συνάντησε τυχαία μέσα στο πανεπιστήμιο και θέλησε να τη γνωρίσει καθώς πάσχει και εκείνη από την ίδια ασθένεια με αποτέλεσμα να κινείται όπως και εκείνος με αμαξίδιο.
Μιλώντας στο Mega και τη δημοσιογράφο Βίκυ Κατεχάκη, η Τζένη Λειβαδάρου περιέγραψε την συνάντησή της με τον κορυφαίο φυσικό. Αρχικά περιέγραψε την περιέργεια όσων βρίσκονταν στο εστιατόριο όπου είχε δοθεί το ραντεβού για να δουν από κοντά την κοπέλα που είχε ζητήσει να συναντήσει ο Χόκινγκ. “Είχαν σταματήσει όλοι και περίμεναν να δουν ποια είμαι εγώ που θα μιλήσω με τον Χόκινγκ και τι ακριβώς συζητάμε” περιγράφει η 33χρονη φοιτήτρια.
Όπως είπε η συνομιλία τους κράτησε για περίπου 2,5 ώρες κατά τις οποίες ο αναγνωρισμένος καθηγητής ενδιαφέρθηκε να μάθει τόσο για τη δική της ζωή, όσο και για την Ελλάδα και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται στη χώρα μας άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. “Ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ για το τι κάνω εγώ εδώ, ποιο είναι το διαδακτορικό μου και αν έχω την υποστήριξη που χρειάζομαι” περιγράφει η 33χρονη επιστήμονας.
Η Τζένη Λειβαδάρου του εξήγησε τις δυσκολίες που υπάρχουν για ανθρώπους σαν εκείνη, ωστόσο επισήμανε ότι η ζωή της στο πανεπιστήμιο του Cambridge είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Όπως εξηγεί οι παροχές που έχει κάνουν πολύ ευκολότερη τη διαβίωση ενός φοιτητή με αναπηρία, και σε αυτό έχει συμβάλει ο ίδιος ο Χόκιγνκ. “Αυτή τη στιγμή εάν δείτε το τμήμα μας είναι ένα στολίδι. Με αυτόματες πόρτες, απόλυτα προσβάσιμο” περιγράφει.
Για τα μελλοντικά της σχέδια η Τζένη Λειβαδάρου εξηγεί ότι θα της ήταν εύκολο να δουλέψει στη Βρετανία αλλά ελπίζει να γυρίσει και να εργαστεί στην Ελλάδα. “Θέλω πολύ να γυρίσω και να προσφέρω” λέει χαρακτηριστικά η 33χρονη φοιτήτρια.
Πηγή: www.mega.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.