Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα 5 από τα πιο ιστορικά σουβλατζίδικα που αντέχουν στο χρόνο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μετρώντας περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, δεν αποτελούν, τυχαία, εκτός από τα πιο ιστορικά και κάποια από τα καλύτερα σουβλατζίδικα στην πόλη.

Με τη συνταγή της επιτυχίας τους να μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, έχουν καταφέρει να κερδίσουν τους απαιτητικούς… γευσιγνώστες του εθνικού μας street food και να παραμείνουν στην κορυφή των προτιμήσεών τους, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές Αθηναίων, αλλά και επισκεπτών της πόλης.

Λευτέρης

Οι μερακλήδες της πόλης δίνουν ραντεβού στον Λευτέρη (Σατωβριάνδου 20), που λειτουργεί στην Ομόνοια από το 1951, όταν πρωτολειτούργησε το σουβλατζίδικο του κυρίου Σταύρου (το όνομα οφείλεται στο γιο του Λευτέρη, ο οποίος μεταλαμπάδευσε την τέχνη του και στο γιο του, τρίτη γενιά ιδιοκτητών). Μην περιμένετε να δείτε γύρους, πατάτες και τζατζίκια.

Σε αυτό το παλιό και καλό σουβλατζίδικο θα φάτε όλα κι όλα δύο πράγματα: τρομερό μπιφτέκι ή σουτζούκι σε πίτα με ντοματούλα, κρεμμύδι και καυτερό πιπέρι. Απλό, κλασικό, νοστιμότατο.

Διόνυσος

Ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα, όχι μόνο της Κυψέλης όπου λειτουργεί από το 1969, αλλά ολόκληρης της Αθήνας. Με το σουβλάκι του Διόνυσου (Ιθάκης 9-12) έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές, ενώ στα τραπέζια του έχουν βρεθεί διάσημες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και πολιτικής σκηνής.

Καλοψημένος, ζουμερός και πεντανόστιμος ο γύρος του διαθέτει το απαραίτητο λίπος για γεύση που πραγματικά απογειώνει. Δοκιμάστε, επίσης, κοντοσούβλι, καλαμάκια και κοκορέτσι.

Θανάσης

Κλασική επιλογή στην καρδιά της πόλης, στο Μοναστηράκι (Μητροπόλεως 69), για όποιον θέλει να πάρει μια καλή γεύση ελληνικής κουζίνας. Απολαύστε το περίφημο –από το 1964– κεμπάπ του ή το ζουμερό σουβλάκι και συνοδεύστε τα με μια ολόφρεσκη χωριάτικη σαλάτα, δροσερό τζατζίκι και πατάτες τηγανητές. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και ποικιλία ορεκτικών που αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σας.

Μπαϊρακτάρης

Σήμα κατατεθέν για την Πλατεία Μοναστηρακίου, το Μπαϊρακτάρης δίνει ασταμάτητα το παρών στο κέντρο της Αθήνας από το 1879, όποτε και πρωτολειτούργησε η πρώτη ταβέρνα της οικογένειας.

Αμέτρητες φωτογραφίες με πολιτικούς και διασημότητες που έχουν επισκεφτεί το χώρο κοσμούν τους τοίχους του, αποτελώντας έμπρακτη απόδειξη για την μεγάλη αγάπη που γνώριζε και συνεχίζει να γνωρίζει από τον κόσμο. Εκτός από γύρο, σερβίρει πιάτα της ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας, μαγειρευτά και κεμπάπ.

Κώστας

Θρύλος για το εθνικό μας street food, το σουβλάκι του Κώστα σερβίρεται σε ένα κάθετο στη Μητροπόλεως δρομάκι, κοντά στο Σύνταγμα (Πεντέλης 5). Η αρχή έγινε το 1950 όταν ο παππούς Κώστας άνοιξε το πρώτο μαγαζί του επί της Αδριανού, στην  Πλάκα.

Για να επιβεβαιώσετε οι ίδιοι γιατί πρόκειται για το καλύτερο σουβλάκι στην πόλη, δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε καθημερινές μέχρι το μεσημέρι και να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν στοϊκά για το πολυπόθητο πιτότυρο.

Μην απογοητευτείτε, tο μότο «όχι άγχος» πάνω από την ψησταριά θα σας χαλαρώσει και δεν θα καταλάβετε πότε εξυπηρετηθήκατε κιόλας! Απλό, με αλάδωτη και σωστά ψημένη πίτα, το σουβλάκι του ο Κώστας το σερβίρει με κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα, καυτερό πιπέρι και σος γιαουρτιού.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]