Χωρίς κατηγορία
Μελόψωμο χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη για ένα τέλειο πρωινό
Είναι σαν ψωμί, αλλά σιροπιασμένο μέχρι μέσα. Αυτό το μελόψωμο δεν χρειάζεται καθόλου αλεύρι ή ζάχαρη και είναι το τέλειο πρωινό.
Μερικές φορές δεν ξέρεις πως θα σου βγει μία συνταγή. Βγάζεις το φαγητό από τον φούρνο, περιμένεις να κρυώσεις και τη στιγμή που το κόβεις εύχεσαι να έχει πετύχει. Η χαρά δε, όταν το δοκιμάζεις και είναι όπως ακριβώς ήθελες ή και ακόμα καλύτερο, δεν περιγράφεται. Αυτό, ακριβώς έπαθα όταν δοκίμασα το μελόψωμο.
Υλικά:
2,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. της σούπας κανέλα
¼ κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο
½ φλιτζ. μέλι
4 αβγά
½ φλιτζ. σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και ρίχνουμε το μέλι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά μέσα στο μείγμα με τα αβγά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
Βάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα φορμάκι για ψωμί και ψήνουμε 30-35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.