Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Corn Dogs
Τέλεια ιδέα για την παρέα που θα μαζευτεί απόψε στο σπίτι!
Συστατικά
- 6-8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 210 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 35 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 360 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- κέτσαπ
- μουστάρδα
Τα corn dogs (αλλιώς corndogs) είναι λουκάνικα σε ξυλάκι, βουτηγμένα μέσα σε χυλό από καλαμποκάλευρο.
- Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση, περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια από σουβλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι, καλαμποκάλευρο, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, αλάτι, μαγειρική σόδα,πιπέρι) και τα ανακατεύουμε .
- Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ σφικτό, αλλά ούτε και πολύ αραιό.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα για να χωράνε τα ξυλάκια
- Βουτάμε μέσα στον χυλό ένα ένα τα λουκάνικα, έτσι ώστε να καλυφθούν.
- Βάζουμε ένα ένα τα λουκάνικα μέσα στο λάδι κρατώντας τα από το ξυλάκι μέχρι να ψηθεί λίγο η άκρη της ζύμης και να ξεκινήσει να επιπλέει.
- Τότε το αφήνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο στο επόμενο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο λάδι για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω.
- Χρειάζονται περίπου 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.
- Aν μας περισσέψει χυλός, μπορούμε να κόψουμε μερικά λαχανικά(όπως μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά) ή και κοτόπουλο σε κομμάτια. Τα βουτάμε μέσα στον χυλό (όπως κάναμε και με τα λουκάνικα) και να τα τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
Πηγή: akispetretzikis
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.
[gs-fb-comments]