Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

481 Shares

Όλοι όσοι έχουν απολαύσει διακοπές στα Χανιά και έχουν κολυμπήσει στην διάσημη Αγία Μαρίνα, σίγουρα θυμούνται το νησάκι ακριβώς απέναντι από την αμμουδιά. Η νησίδα Άγιοι Θεόδωροι ή Θοδωρού όπως την αποκαλούν πιο συχνά οι ντόπιοι, παρά το μικρό της μέγεθος έχει ιδιαίτερη ιστορία καθώς και οικολογική σημασία για τις ημέρες μας.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Η μόλις 697 στρεμμάτων νησίδα Θοδωρού έχει φυσικές ομορφιές, απέραντη θέα στο Κρητικό Πέλαγος και κυρίως σημαντικό πληθυσμό του προστατευόμενου Κρητικού Αίγαγρου. Η έκταση είναι αποκλεισμένη ουσιαστικά για τον άνθρωπο για λόγους προστασίας των ζώων που κατοικούν πάνω της και αποτελεί «μυστήριο» σε πολύ κοντινή απόσταση για τους περισσότερους…

Μοναδική εξαίρεση για την σύντομη «εξερεύνησή» της αποτελεί μια φορά το χρόνο το πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων τον Ιούνιο. Τότε τα καραβάκια της περιοχής μεταφέρουν δωρεάν κόσμο από τον Πλατανιά και την Αγία Μαρίνα και τους αποβιβάζουν στην μοναδική παραλία της Θοδωρού για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και να περιηγηθούν στο νησί για λίγες ώρες.

Λίγοι λοιπόν εκείνοι που έχουν περιηγηθεί στην έκταση του μικρού νησιού και ακόμη λιγότερα τα εντυπωσιακά βίντεο που υπάρχουν στο ίντερνετ με αυτό στο επίκεντρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap