Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

176 Shares

Το Αγιοφάραγγο είναι αλήθεια πως γεμίζει από κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες και διατηρεί την ηρεμία του κατά την διάρκεια του Χειμώνα. Το τοπίο αλλάζει αρκετά και οι εικόνες διαφέρουν από ότι βλέπουν οι τουρίστες στις διακοπές τους που τους ενδιαφέρει κυρίως η υπέροχη παραλία που βρίσκεται στο τέλος του. Πώς είναι λοιπόν το διάσημο αυτό φαράγγι της Κρήτης πριν γεμίσει από κόσμο;

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ξεκινώντας από την ιστορική Μονή Οδηγήτριας που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος, ο πεζοπόρος χωρίς μεγάλη δυσκολία θα κατηφορίσει μέχρι την αρχή του φαραγγιού όπου θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα για να το διασχίσει. Υπολογίστε βέβαια παραπάνω καθώς οι στάσεις για να απολαύσετε το τοπίο θα είναι συχνές!

Στο μεγαλύτερο μέρος της όμορφης διαδρομής του φαραγγιού υψώνονται κατακόρυφοι γκρεμοί με σπηλιές, αλλά το περπάτημα μέσα στην κοίτη του ρέματος είναι άνετη για σχεδόν όλους. Σε σύγκριση με τους ζεστούς μήνες, το φαράγγι εκτός τουριστικής σεζόν έχει έντονα χρώματα, ίσως νερό από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών και βλάστηση σε ορισμένα σημεία.

Κάποιοι που θέλουν να εξερευνήσουν την Κρήτη Χειμώνα, πήγαν μέχρι το Αγιοφάραγγο και ανέβασαν ένα βίντεο γεμάτο ομορφιές στο youtube!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap