Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ελληνικός Ποιμενικός: Η αρχαία περήφανη ράτσα σκύλου που απειλείται με εξαφάνιση | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Όποιος έχει ταξιδέψει στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι πολύ πιθανό να έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα εκπληκτικό θέαμα: τεράστια σκυλιά, πανέμορφα μέσα στην αγριότητά τους, να φυλάνε κοπάδια από πρόβατα, δίνοντάς σου την εντύπωση που δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να τα τρομάξει. Ο Ελληνικός Ποιμενικός είναι ένα θέαμα που αν δεις από κοντά στα χιόνια, μάλλον  ποτέ δεν θα ξεχάσεις στη ζωή σου.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα με την αρχαία και 100% ελληνική ράτσα σκύλου σήμερα; Κινδυνεύει ή όχι με εξαφάνιση; Πόσα μέλη της έχουν μείνει στην ελληνική επικράτεια.

Ο Ελληνικός Ποιμενικός στο σήμερα

Διαβάζουμε στον ιστότοπο γνωστής οργάνωσης που ασχολείται με το περιβάλλον:

«Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος, εκτρέφεται αιώνες τώρα στις ορεινές περιοχές με σκοπό τη φύλαξη κοπαδιών. Η προσαρμογή του στις αντίξοες συνθήκες της ορεινής κτηνοτροφίας τον βοήθησε να αναπτύξει χαρακτηριστικά που τον καθιστούν πολύτιμο κι αναντικατάστατο φύλακα, ικανό να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις μεγάλων σαρκοφάγων, όπως η αρκούδα κι ο λύκος.

Σήμερα, η παραδοσιακή αυτή ελληνική φυλή, κινδυνεύει με εξαφάνιση από τη μείωση της νομαδικής κτηνοτροφίας και τις ανεξέλεγκτες διασταυρώσεις που αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά της. Υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει λιγότεροι από 3.000 καθαρόαιμοι ελληνικοί ποιμενικοί» αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η οποία υλοποιεί από το 1998 το Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού.

Ελπίζουμε η προσπάθειά τους να στεφθεί σε επιτυχία, γιατί είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ράτσα -η τόσο εντυπωσιακή και η τόσο Ελληνική, η οποία κρατάει από τα χρόνια που οι Μολοσσοί βασίλευαν στην Ήπειρο.

Δείτε τον Ελληνικό Ποιμενικό σε όλο του το μεγαλείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap