Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ο Μάριο στο Ρέθυμνο σου δείχνει πώς θα φτιάξεις μόνος σου ψηφιδωτά δάπεδα και τοίχους! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.com.gr

Σε μια πόλη άκρως δημιουργική όπως έχει διαπιστωθεί κατά καιρούς, συνάντησα έναν αυτοδημιούργητο καλλιτέχνη, τον Mario Turek με καταγωγή από Αυστρία, ο οποίος μένει πολλά χρόνια στο Ρέθυμνο, το οποίο και λατρεύει, εκτιμώντας τη φύση και τη νοοτροπία του.

Μέσα στα χρόνια που έχει ζήσει εδώ, έχει αφιερώσει το χρόνο του στο ψηφιδωτό σε τοίχους και δάπεδα.

Ψηφιδωτό πλακάκι σε τοίχο με καθρέπτη και ειδικό σχήμα

Η τεχνική αυτή ανήκει στις παλαιότερες και δυσκολότερες τέχνες διαχρονικά και παγκοσμίως από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν μπορεί ο οποιοδήποτε να ασχοληθεί και φυσικά να τα καταφέρει με τον δικό του τρόπο. Έτσι λοιπόν ο Mario μας χαρίζει μερικά από τα tips που θα διευκολύνουν κάποιον που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ψηφιδωτό σε δάπεδο ή τοίχο.

Ψηφιδωτό σε πάτωμα

Το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό, είναι να συλλεχθούν πλακάκια, διαφόρων χρωμάτων και υφών, τα οποία φέρνουν ένα πιο ωραίο και περίπλοκο αποτέλεσμα. Έπειτα, τα πλακάκια μπορούν να σπάσουν με ένα απλό σφυρί που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, ή για περισσότερο επαγγελματική δουλειά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό ψαλίδι ειδικό για πλακάκια.

Ψηφιδωτά πλακάκια σε κατασκευή ειδική για τζάκια ή υποδοχή σόμπας

Το μέγεθος που θα σπάσουν τα πλακάκια, θα καθορίσει τη δυσκολία της εργασίας σας αλλά και το αποτέλεσμά της. Όσο μικρότερα είναι τα κομμάτια, τόσο περιπλοκότερη θα είναι η εργασία, αλλά παίζει ρόλο και η ποικιλία χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε στο αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερη κατασκευή με συνδυασμό πέτρας

Αν θελήσετε να κάνετε την τεχνική πάνω σε ξύλο, θα χρειαστεί, όπως μας λέει ο Mario, να βάλετε πρώτα κόλλα σιλικόνης και έπειτα να ξεκινήσετε τη σύνθεση. Για τοίχους και πατώματα συνιστά κόλλα πλακιδίων, εάν και εφόσον ο τοίχος είναι καλός, διότι αν δεν είναι, χρειάζεται πρώτα αστάρι για να μονώσει καλύτερα την κόλλα και να την κρατήσει.

Πλακάκια στην ίδια τεχνική για στόλισμα καθρέπτη

Tip 1: Να γίνετε χρήση της εξωτερικής πλευράς σε κάθε πλακάκι, μιας και είναι πιο καλή και λεία.

Tip 2: Σημαντικό είναι να υπάρξει πολύ προσοχή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των κομματιών, για να δημιουργηθεί ένα λείο αποτέλεσμα ώστε να μην μας κόβει το ψηφιδωτό.

Τέλος βάζουμε στόκο σε ότι χρώμα θέλουμε για να γίνουν ομοιόμορφα και λεία τα κομμάτια. Εάν κάποιος θελήσει να δημιουργήσει κάποιο σχέδιο, μπορεί να μεγεθύνει και να εκτυπώσει την εικόνα που επιθυμεί και με ένα καρμπόν να αποτυπώσει το σχέδιο.

Με φαντασία και δημιουργία είναι μια ενασχόληση που η δυσκολία της βρίσκεται στην υπομονή. Ο Mario μας έδωσε μια κατεύθυνση στο πως μπορούμε αυτοσχέδια να καταφέρουμε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, όμως παρ΄ όλα αυτά, για όποιον δεν νοιώθει πως μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί να απευθυνθεί και στον ίδιο για τριήμερα σεμινάρια. Μη διστάσετε να τον καλέσετε στο 6938867536 για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ