Βρειτε μας στα Social Media

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαράζ στην Ισπανία με κάθε κόστος

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γράφει ο Νίκος Ραπτάκης

Μάθε τι είναι το χαντικαπ στοιχημα

Φτάσαμε μέσα Αυγούστου και επιτέλους θα γίνουν τα μπαράζ στη Σεγούντα που θα αναδείξουν την 3η ομάδα που θα ανέβει στην Πριμέρα, μετά τις Ουέσκα και Κάντιθ. Από τις 20 Ιουλίου και μετά, δηλαδή από την ημέρα που διεξήχθη η τελευταία αγωνιστική της Σεγούντα, συνέβησαν απίστευτα και απίθανα πράγματα, τα περισσότερα εκ των οποίων εξέθεσαν τα όργανα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Η αναβολή του αγώνα Λα Κορούνια – Φουενλαμπράδα, πέραν του ολικού χάους, προκάλεσε κόντρες με σκληρές δηλώσεις όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων (ομάδες, ποδοσφαιρικά θεσμικά όργανα), πολιτικές πιέσεις κάθε είδους και προς πάσα κατεύθυνση. Το τι άκουσε και γράφτηκε για τον πρόεδρο της Λίγκας δεν υπάρχει. Όποιος μπορούσε να μπήξει μαχαίρι το έκανε και ακόμα το κάνει χωρίς έλεος και αιδώ.

Οτιδήποτε όμως και αν έγινε δεν συμπεριέλαβε πουθενά τον παράγοντα άνθρωπο. Φανταστείτε αυτούς τους ποδοσφαιριστές των 4 ομάδων τι έχουν τραβήξει και τι έχουν ακόμα να τραβήξουν, καθώς η ομάδα που θα ανέβει, θα ολοκληρώσει τους αγώνες της (μαζί με την αντίπαλό της) στις 23 Αυγούστου, με το νέο πρωτάθλημα να ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου. Μην νομίζετε ότι παίρνουν εκατομμύρια. Τουναντίον, η οικονομική κρίση έχει πλήξει προ πολλού και την ποδοσφαιρική Ισπανία. Το πώς και πότε θα προγραμματίσουν οι ομάδες τη νέα χρονιά άγνωστο. Το τι είδους μεταγραφές θα κάνουν άγνωστο. Π.χ. η ομάδα που θα ανέβει Πριμέρα στις 23 Αυγούστου πότε θα προλάβει να κάνει ανταγωνιστικά ψώνια και από ποια ράφια, όταν οι υπόλοιπες θα έχουν κάνει ήδη το ξεδιάλεγμα; Πότε θα ξεκουραστούν, πότε θα κάνουν προετοιμασία άγνωστο. Όμως υπάρχει και η πανδημία που απειλεί να ρημάξει ξανά τα πάντα.

Τις τελευταίες δύο μόνο ημέρες αναφέρθηκαν νέα κρούσματα σε Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Θέλτα, Οσασούνα, Αλαβές, Ουέσκα, Μπέτις, Εσπανιόλ, Μαγιόρκα, Αλμερία, Λας Πάλμας, και Τενερίφε. Όσον αφορά τα μπαράζ, η Λίγκα αντέδρασε άμεσα υπό τον φόβο να τιναχτούν όλα στον αέρα. Αποφάσισε πως τα μπαράζ θα γίνουν έναντι του όποιου κόστους. Ότι ματς αναβληθεί, μέσα σε 12 ώρες θα οριστεί γήπεδο από Πριμέρα ή Σεγούντα πλησίον στην έδρα της γηπεδούχου ομάδας για να γίνει ο αγώνας. Αν η κατάσταση ξεφύγει και κάποια ομάδα αδυνατεί να κατέβει λόγω της ίωσης, η Επιτροπή θα αποφασίσει κατά το δοκούν. Ή θα ορίσει νέα ημερομηνία, αν υπάρχει χρόνος ή θα καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα να τελειώνουμε. Ο λόγος είναι απλούστατος. Δεν είναι δυνατόν η Πριμέρα των δις ευρώ να μείνει ξεκρέμαστη σε καμία περίπτωση.

Συνεπώς, όποιος ζήσει και όποιος… δεν ζήσει, δικό του είναι το πρόβλημα. Απορούν βέβαια οι σώφρονες Ισπανοί γιατί δεν παίρνει θέση το υπουργείο Υγείας. Μα και πώς να πάρει όταν οι πιέσεις είναι τεράστιες. Όλα αυτά τα έγραψα ως μπούσουλα για το τι θα δούμε και σε άλλα πρωταθλήματα την τρέχουσα σεζόν και ίσως στο δικό μας. Το ότι η ανθρωπινή ζωή περνά καθαρά πλέον σε δεύτερη μοίρα είναι το μόνο σίγουρο. Πάντως φοράνε και εκεί μάσκες… προσέχουν. Τα των αγώνων μπαράζ θα τα δείτε στα ρεπορτάζ τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ