Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

VIRAL

O Έλληνας που έμαθε τον ντάκο και το σουβλάκι στους Χιλιανούς!

Δημοσιεύτηκε

στις

instagram
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας Έλληνας τόλμησε και έφυγε από τη χώρα μας για να ανοίξει ταβέρνα στη Χιλή και να μάθει στους ντόπιους γνήσιες ελληνικές γεύσεις.

Ο λόγος για τον Άρη Μπούρα, που έχει ελληνικό εστιατόριο στη Χιλή και λέει πως με το ελληνικό φαγητό δεν θα πεινάσεις ποτέ.

«Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τα Φάρσαλα και η άλλη καταγωγή της μητέρας μου είναι από το Βερολίνο», είπε αρχικά.

Όσον αφορά το πως βρέθηκε στη Χιλή τόνισε: «Έχω το γιο μου. Η μητέρα του είναι από τη Χιλή και ζει στο Σαντιάγο. Οπότε ό,τι και να γινόταν κάποια στιγμή θα ζούσαμε μαζί εδώ πέρα».

«Οι Χιλιανοί είναι λαός που έχει μεγαλώσει στη θάλασσα και αυτό είναι κάτι που μας ενώνει. Έχουμε πολλά κοινά», είπε στη συνέχεια.

Από το μπουζούκι τώρα πάμε στο σουβλάκι. Ξεκινήσαμε, όταν ήρθα εδώ στη Χιλή, έκανα ένα market research. Ήθελα να δω αν στον κόσμο θα του αρέσει η ελληνική νότα, η γεύση και ξεκινήσαμε να κάνουμε σουβλάκια. Το πρώτο πρόβλημα που βρήκαμε είναι που θα βρούμε πίτα. Στην Ελλάδα δεν φτιάχνει κανείς πίτα. Την πίτα την αγοράζεις και την τυλίγεις και κάνεις το σουβλάκι. Φτιάξαμε την πίτα μας, τη βελτιώσαμε και κάποια στιγμή το σουβλάκι έγινε ανάρπαστο. Μετά σιγά σιγά αρχίσαμε να βάζουμε και ντάκο. Όλα χειροποίητα. Είμαι λάτρης του ντάκου. Μ’ αρέσει πολύ η Κρήτη και η γαστρονομία της Κρήτης. (…) Οπότε άλλο θέμα. Εδώ στη Χιλή που θα βρούμε παξιμάδι; Το φτιάξαμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι εργαζόμενοι του είναι Χιλιανοί και έχουν μάθει να κάνουν φαγητά όπως γεμιστά και μουσακάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ