Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Το σπίτι του Ιησού Χριστού: Σπάνιες φωτογραφίες από το μέρος που μεγάλωσε

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει κάποιες φωτογραφίες από το μικρό σπίτι, το οποίο υποστηρίζεται ότι έζησε ο Χριστός κατά την παιδική του ηλικία. Βρίσκεται στη Ναζαρέτ και χρονολογείται κατά τον 1ο αιώνα.

Πρόκειται για ένα σπίτι κατασκευασμένο από λάσπη και πέτρα, χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά.

Η πρώτη ανακάλυψη έγινε το 1880 από καλόγριες του μοναστηριού της Αδελφότητας της Ναζαρέτ, οι οποίες πίστευαν ότι ο Χριστός ανατράφηκε εκεί από τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

Το 2006 αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Κεν Νταρκ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ της Βρετανίας, χρονολόγησαν το σπίτι στον 10 αιώνα και το προσδιόρισαν ως τον τόπο όπου οι άνθρωποι που έζησαν αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, πίστεψαν ότι ο Ιησούς είχε μεγαλώσει εκεί.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν πράγματι ο Ιησούς έζησε στο συγκεκριμένο σπίτι. Ο καθηγητής Κεν Νταρκ πάντως θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα.

«Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός. Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξει», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.

Σύμφωνα με έρευνες του ίδιου, το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός αναφέρεται και σε κείμενα Βυζαντινών και Σταυροφόρων, οι οποίοι πέρασαν από την περιοχή τους αιώνες μετά τη γέννησή Του.

Μία σημαντική ένδειξη είναι το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί, που κυριαρχούσαν στην περιοχή μέχρι τον 7ο αιώνα, το στόλισαν με μωσαϊκά και από πάνω του έχτισαν την «Εκκλησία της Διατροφής», σε μια προσπάθεια να το προστατεύσουν.

Τέλος, αξιοσημείωτη πηγή είναι και το κείμενο του ηγούμενου Αντομνάν. Το έγραψε το 670 μ.Χ. και εξιστορούνταν το ταξίδι του Φράγκου επισκόπου Αρκούλφ. Ο τελευταίος έκανε λόγο για μια εκκλησία, η οποία είχε χτιστεί πάνω στο σπίτι, «όπου ο Κύριος τρεφόταν στην παιδική του ηλικία».

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι του Ιησού Χριστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ