Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Όμικρον: Αυτά είναι τα δύο συμπτώματα που εμφανίζονται στους εμβολιασμένους

Δημοσιεύτηκε

στις

όμικρον συμπτώματα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
89 Shares

Η παραλλαγή Όμικρον οδηγεί σε καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες και οι ερευνητές μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πλέον εξοικειωμένοι με τα αρχικά συμπτώματα που συνδέονται με τον κορονοϊό, τα οποία έχουν να κάνουν με τον βήχα, τον πυρετό και την απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Ωστόσο, η νέα παραλλαγή φαίνεται να προκαλεί ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα που ίσως δεν είχαμε ακούσει πριν.

Έτσι, η Express σε άρθρο της συγκεντρώνει όλα τα συμπτώματα που έχουν εμφανίσει ασθενείς με βάση επιστήμονες και μία ειδική εφαρμογή που παρακολουθεί την πορεία του ιού και τη νόσηση στο Λονδίνο (ZOE).
Ενώ οι μισοί από τους ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί ανέφεραν ότι πάσχουν από τα αρχικά συμπτώματα του κορονοϊού, οι άλλοι μισοί είχαν διαφορετικά συμπτώματα.
Δύο συμπτώματα της Όμικρον που τώρα γίνονται σταδιακά γνωστά, περιλαμβάνουν απώλεια όρεξης και ναυτία. Μάλιστα, στην εφαρμογή ZOE η έλλειψη όρεξης φαίνεται πως είναι «κοινό σύμπτωμα».
Η ναυτία έχει καταχωρηθεί ως σύμπτωμα από καθηγητή Γενετικής Επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου.
Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ είπε για τους ασθενείς με Όμικρον: «Αρκετοί από αυτούς είχαν ναυτία, ελαφριά θερμοκρασία, πονόλαιμο και πονοκεφάλους» και πρόσθεσε ότι η ναυτία και η απώλεια όρεξης τείνουν να εμφανίζονται τόσο σε όσους έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου όσο και σε αυτούς που έχουν κάνει και την τρίτη.
Ένα άλλο σύμπτωμα, που συνδέεται με το πεπτικό σύστημα, που αναφέρθηκε από εκείνους με τη νέα παραλλαγή είναι επίσης ο έμετος.
Υπενθυμίζεται, πάντως, πως τα πέντε κύρια συμπτώματα που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή φαίνεται να είναι:
  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρός λαιμός
  • Πονοκέφαλος
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap