Βρειτε μας στα Social Media

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γερμανία: Οργή για την τρελή κούρσα Τσέχου μεγιστάνα με 417χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
76 Shares

Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας επέκρινε έντονα την ριψοκίνδυνη κούρσα ενός Τσέχου εκατομμυριούχου, που οδήγησε το σπορ αυτοκίνητό του υψηλής ισχύος κατά μήκος ενός δημοσίου δρόμου με ταχύτητες έως και 417 χιλιομέτρων την ώρα.

Ενα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αυτό το μήνα δείχνει τον Ραντίμ Πάσερ να πιέζει την Bugatti Chiron του σε ακραίες ταχύτητες, σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου A2 Autobahn της Γερμανίας μεταξύ Βερολίνου και Αννόβερου.

Κάτω από το βίντεο, ο Πάσερ έγραψε ότι γυρίστηκε πέρυσι σε ένα ευθύ τμήμα 10 χιλιομέτρων με τρεις λωρίδες και «ορατότητα σε όλη την έκταση».
«Η ασφάλεια ήταν προτεραιότητα, επομένως οι συνθήκες έπρεπε να είναι ασφαλείς για να το κάνουμε», είπε.

Αλλά το αυτοκίνητο φαίνεται να περνάει πολλά άλλα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο και το βίντεο υποδηλώνει ότι η κούρσα έγινε κάπου στο λυκόφως.

Ενώ μεγάλο μέρος του δικτύου Autobahn της Γερμανίας δεν έχει όριο ταχύτητας, το Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ότι «απορρίπτει οποιαδήποτε συμπεριφορά στην οδική κυκλοφορία που οδηγεί ή μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο για τους χρήστες του δρόμου».

«Ολοι οι χρήστες του δρόμου πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες  οδικής κυκλοφορίας», πρόσθεσε, επικαλούμενη την πρώτη ρήτρα του νόμου οδικής κυκλοφορίας της Γερμανίας, η οποία ορίζει ότι «όποιος συμμετέχει στην κυκλοφορία πρέπει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βλάπτεται κανένα άλλο άτομο, να μην κινδυνεύει ή παρεμποδίζεται ή ενοχλείται περισσότερο από όσο είναι αναπόφευκτο υπό τις περιστάσεις».

Το υπουργείο σημείωσε ότι ο νόμος απαιτεί επίσης από τους οδηγούς να «οδηγούν μόνο τόσο γρήγορα ώστε το όχημα να είναι συνεχώς υπό έλεγχο».

Ο Πάσερ, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes είναι ο 33ος πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας με περιουσία 6,6 δισεκατομμύρια τσέχικες κορώνες (308 εκατομμύρια δολάρια), υποστήριξε κάτω από το βίντεο ότι έβαλε την πίστη του πάνω από τις οδηγικές του ικανότητες.

«Ευχαριστούμε τον Θεό για την ασφάλεια και τις καλές συνθήκες, καθώς καταφέραμε να φτάσουμε την ταχύτητα των 417 km/h!» έγραψε.

Το κόμμα των Πρασίνων, μικρότερος εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας, είχε ζητήσει όριο ταχύτητας 130 χλμ/ώρα στο δίκτυο Autobahn στην προεκλογική εκστρατεία του περασμένου έτους, ως μέρος των προσπαθειών για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα. Αλλά αυτή η ιδέα απορρίφθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

 

Πηγή: huffingtonpost

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap