Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Βρίσεις δε βρίσεις του Κρητικούς, ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια…»

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρητικούς
Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Απάντηση στο κείμενο του Σπύρου Αλεξάκη με τον με τίτλο “Βρίσε κι εσύ λίγο τους Κρητικούς, μπορείς…” δίνει ο Χανιώτης αρθρογράφος Γιώργος Κολομπάκης, με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Ακολουθεί το κείμενο του Γιώργου Κολομπάκη:

Με πολύ ενδιαφέρον διάβασα το άρθρο που αναπαράγουν όλα τα τοπικά ΜΜΕ με τίτλο Βρίσε κι εσύ λίγο τους Κρητικούς, μπορείς…” του κυρίου Σπύρου Αλεξάκη ο οποίος θεωρεί ότι δεν υπάρχει παραβατικότητα και εγκληματικότητα στο νησί μας. Αναρωτιέται δε, “Πόσες δολοφονίες έχουν συντελεστεί, πόσοι βιασμοί, πόσες κλοπές, πόσες τρομοκρατικές ενέργειες κτλ με βάση τον πληθυσμό.” όπου ως πληθυσμό ορίζει μόνο τους ντόπιους – σα να σου λέει πόση εγκληματικότητα έχει η Αθήνα μόνο από τους βέρους Κολωνακιώτες!

Ακόμα και έτσι όμως – η επιστολή αυτή είναι ένα καθαρό δείγμα στρουθοκαμηλισμού του Κρητικού που δεν βλέπει πέρα από την μύτη του. Του Κρητικού που θεωρεί ότι η παράνομη οπλοκατοχή δεν είναι παραβατική συμπεριφορά ως την στιγμή που το όπλο θα εμπλακεί σε φόνο. Ότι η παράνομη και αλόγιστη οπλοχρησία π.χ. σε γλέντια δεν είναι παραβατικότητα παρά μόνο αν σκοτωθεί κάποιος από καμιά αδέσποτη.

«Βρίσε κι εσύ λίγο τους Κρητικούς,μπορείς»

Παραγνωρίζει ότι η Κρήτη είναι κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο στην παραγωγή (και εξαγωγή) χασίς, και ότι τα φονικά γίνονται κυρίως από ντόπιους. Καταπατήσεις γης, κλοπές ζώων, και μύρια άλλα είναι παραβατικότητα αλλά επειδή είναι καθημερινότητα στο νησί – το θεωρούμε δεδομένο. Για να μην μιλήσω για την ντροπή της συμπεριφοράς μας προς τα ζώα που μας έχει ξεφτιλίσει διεθνώς εδώ και χρόνια.

Ε ναι, ευτυχώς δεν έχουμε τοπική 17Ν για να έχουμε τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά από τοπική μαφία να φάνε και οι κότες! Βασικά είμαστε ένα φουλ παραβατικό νησί ακόμα και στα απλά – όρια ταχύτητας, οδήγηση σε κατάσταση μέθης, χρήση αλκοόλ ακόμα και σε ανήλικους και πολλά πολλά άλλα. Κανείς λοιπόν δεν κατακρίνει την τοπική ενδυμασία και τους ρόζους στα χέρια των αγροτών. Ούτε τα μούσια και τα μαύρα πουκάμισα – όπως γράφει ο αρθρογράφος.

Και ΌΧΙ δεν είμαστε όλοι αγροίκοι, ούτε άξεστοι ούτε όλοι παραβατικοί και ψυχασθενείς.

Είμαστε όμως στην πλειοψηφία μας στρουθοκάμηλοι. Κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Και πριν την εποχή του ίντερνετ ήταν πολύ εύκολο αυτό. Πλέον όμως γυρίζει μπούμερανγκ και το τρώμε δυνατά στην μούρη. Γιατί ο πλανήτης ολόκληρος μαθαίνει τα πάντα σε 30 δευτερόλεπτα.

Δεν έχει κανείς δικαίωμα να μας κατακρίνει όλους επειδή κάποιος ψυχικά άρρωστος δολοφόνησε με έναν τόσο αποτρόπαιο τρόπο μια Αμερικανίδα. Έχει όμως την δυνατότητα να μας κατακρίνει αν παραδοσιακά κρύβουμε τέτοια προβλήματα κάτω από το χαλί για να αποφύγουμε το “Τι θα πει ο κόσμος”.

Γιατί αγαπητέ επιστολογράφε, ο κόσμος – σε παγκόσμιο επίπεδο- είπε. Και δεν μας άρεσε καθόλου αν κρίνω από το άρθρο σας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap