Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Αυξήθηκαν 100% τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

τροχαίο
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία καταγράφεται φέτος στην Κρήτη, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, το 2020 είχαν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι σε τροχαία ενώ από την αρχή του χρόνου στο νησί έχουν χαθεί 22 άνθρωποι.

«Παρατηρούμε μια αύξηση σε ποσοστό ακριβώς 100%, έναν διπλασιασμό δηλαδή των τροχαίων δυστυχημάτων, κάτι το οποίο δε συναντάται σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Λιονάκης επεσήμανε μια διαφοροποίηση που σημειώνεται στο νησί, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και έχει να κάνει με την «μετανάστευση» των τροχαίων από τον ΒΟΑΚ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. «Πρέπει να τονίσουμε ότι τα τροχαία δεν έχουν προτίμηση σε ηλικίες, ούτε σε ημέρες. Συμβαίνουν σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις ημέρες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αφού φαίνεται ότι προς τα εκεί έχουν «μεταναστεύσει» τα περισσότερα. Εκεί οι δρόμοι είναι χάλια, είναι γερασμένοι και δεν έχουν μπάρες ασφαλείας. Πρέπει να σταματήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 90% των τροχαίων δε προκαλούνται από συγκρούσεις, αλλά από εκτροπές των οχημάτων. «Δεν γίνεται κάποιος να οδηγεί μόνος του και να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Είτε θα έχει πιει αλκοόλ, είτε θα πηγαίνει με γρήγορη ταχύτητα. Κράνος, ζώνη και χαμηλές ταχύτητες είναι αυτό που πρέπει να τονίσουμε. Γιατί δυστυχώς μπήκε ο Ιούλιος και ξεκίνησαν τα δυσάρεστα. Και ξέρουμε ότι το 60% των τροχαίων συμβαίνει από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap