Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ιρανή τουρίστρια μας «ταξιδεύει» στα διαχρονικά Μάταλα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
200 Shares

Τα Μάταλα! Το μικρό, παραθαλάσσιο χωριό στη νοτιοδυτική πλευρά του Νομού Ηρακλείου που παρά το πέρασμα του χρόνου, παραμένει ξεχωριστός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη που επισκέπτεται την Κρήτη. Είναι η εκπληκτική παραλία; Η ηρεμία της συγκεκριμένης περιοχής; Η ιστορική «αύρα» από τις δεκαετίες του 1960-1970 που συνεχίζει να γίνεται αισθητή; Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν χωρίς αμφιβολία «κομμάτια» της διαχρονικής γοητείας που αναζητά κανείς στα Μάταλα

Για την γοητεία αυτή βρέθηκε εκεί πριν από μερικές εβδομάδες και μία Ιρανή τουρίστρια, η οποία κατέγραψε την χειμερινή ομορφιά του τοπίου με μοναδικό τρόπο, σε ένα σύντομο βίντεο που δημοσίευσε στο youtube κανάλι της (Asuh’s World channel). Μπορεί να μην απόλαυσε τον έντονο καλοκαιρινό ήλιο, βουτιές στο νότιο Κρητικό Πέλαγος και την ζωντάνια από τον κόσμο που κατακλύζει την κεντρική πλατεία, ωστόσο οι εικόνες παραμένουν εξίσου έντονες και χαρακτηριστικές ιδιαίτερα για έναν ξένο ταξιδιώτη!

Η Asudeh αψηφά τον άστατο καιρό του Μαρτίου, τα χιλιόμετρα μέχρι τα Μάταλα και φθάνει στην ιστορική γωνιά της Κρήτης με ένα μίνι-βαν… Η πλατεία που σφύζει από ζωή, τραγούδια και χορό το καλοκαίρι είναι έρημη και μελαγχολική. Όμως τα drone πλάνα από ψηλά απεικονίζουν ξεκάθαρα την σπάνια ομορφιά του χωριού, της απέραντης αμμουδιάς και των πασίγνωστων σπηλιών μέσα στους βράχους που κάποτε «φιλοξενούσαν» χίπις αλλά και ντόπιες οικογένειες.

Απολαύστε και εσείς την «μαγεία» που χιλιάδες έχουν βιώσει εδώ και δεκαετίες στα Μάταλα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap