Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Χειροπέδες σε Ρεθυμνιώτη για τη συμμετοχή του σε διεθνές κύκλωμα που έφτιαχνε και διακινούσε αναβολικά | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Χειροπέδες σε 11 άτομα “πέρασε” η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχαν συστήσει διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παρασκευή, διακίνηση και διάθεση αναβολικών ουσιών, στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα μάλιστα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, τρεις από τους 11 συλληφθέντες ελληνικής υπηκοότητας κατοικούσαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα, ένας άνδρας κάτοικος Χανίων, ένας άνδρας κάτοικος Ρεθύμνου και μια γυναίκα κάτοικος Ηρακλείου.

Μάλιστα η αστυνομική έρευνα που ήταν σε εξέλιξη από τον Απρίλιο του 2017, κατέληξε σε ένα παράνομο παρασκευαστήριο που διατηρούσαν οι ανωτέρω στο Ηράκλειο και από εκεί διοχέτευαν τις ουσίας σε Αττική και Ήπειρο.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι συλληφθέντες είχαν ενταθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την ιεραρχική δομή, τους διακριτούς ρόλους και τη διαρκή δράση, ειδικευόταν στην κατ’ επάγγελμα παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, ο «αρχηγός» της οργάνωσης, είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως διακριβώθηκε, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, έχοντας επεκτείνει τη δράση τους και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • (141.639) αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες),
 • (301) ηρεμιστικά χάπια και (40) ναρκωτικά χάπια (MDMA),
 • (6.520) γραμμάρια καπνού,
 • (6,2) γραμμάρια κάνναβης,
 • αεροβόλο όπλο και (2) μαχαίρια,
 • (13) φυσίγγια αερίου και (29) αβολίδοτα φυσίγγια,
 • μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,
 • πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,
 • (19) κινητά τηλέφωνα,
 • (9) ηλεκτονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),
 • (2) tablets,
 • σκληρός δίσκος και (2) μέσα αποθήκευσης USB,
 • (155.499) ευρώ και (136) δολάρια ΗΠΑ και
 • πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.
  Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη ημεδαπή για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Πηγή: zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap