Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

«Ρεθυμνιώτες, μη βγάλετε από τη ζωή σας τον κωδικό 6!»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Η πόλη μας και ολόκληρη η χώρα ετοιμάζονται για επανεκκίνηση και εμείς ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Για την επόμενη μέρα όλοι εμείς, που τόσο καιρό κάνουμε υπομονή κλεισμένοι στα σπίτια μας καλό θα ήταν να μη βγάλουμε από τη ζωή μας τον κωδικό 6…

Ας μην εγκαταλείψουμε, όταν θα χαλαρώσουν τα μέτρα αυτή την ευεργετική συνήθεια, με την οποία πολλοί από μας επανασυστηθήκαμε μέσα από πρωτόγνωρες είναι η αλήθεια συνθήκες. Το βάδισμα και το τρέξιμο αποτέλεσε διέξοδο για όλους μας τις δύσκολες μέρες της κοινωνικής απόστασης (social distance) που μας βρήκε κλεισμένους στο σπίτι μας. Τις μέρες που η πίεση της εργασίας, για όσους δούλευαν, ήταν μεγάλη ή τις μέρες που οι σκοτούρες και οι έγνοιες γίνονταν δυσβάσταχτες. Αποτέλεσαν όμως και διέξοδο τις μέρες που είχαμε ανάγκη να χαρούμε τον ήλιο και την ομορφιά της φύσης γύρω μας και να νοιώσουμε ότι η ζωή και ο κόσμος μας δεν σταμάτησαν απότομα.

Αυτή η «νέα» μας συνήθεια λοιπόν να μην ξεχαστεί μόλις οι συνθήκες μάς επιτρέψουν να επιστρέψουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας. Αλλά να διατηρηθεί, για να μας προσφέρει όλα όσα μας πρόσφερε το διάστημα της απομόνωσης, όταν θα μπορούμε να κινηθούμε πιο ελεύθερα: καλύτερη υγεία, ευεξία, χαλάρωση, συναισθηματική ισορροπία.

Ως Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου (Σ.Δ.Υ.Ρ.) καλωσορίζουμε τους νέους συναθλητές μεταξύ των συμπολιτών μας, με τους οποίους επιθυμούμε να μοιραστούμε λίγα από όσα μας έχει διδάξει η εμπειρία της αγαπημένης μας ενασχόλησης, το τρέξιμο. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του συλλόγου μας: η παρακίνηση για άσκηση που βοηθά τη σωματική και ψυχική μας υγεία και, παράλληλα, ενισχύει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ μας.

 

Ιδού λοιπόν ορισμένα χρήσιμα tips που θα βοηθήσουν την προσπάθειά σας:

  1. Πριν βγούμε από το σπίτι, φροντίζουμε να είμαστε κατάλληλα ντυμένοι, για να τρέξουμε την απόσταση που έχουμε προγραμματίσει. Αυτή την εποχή ένα κοντομάνικο φανελάκι και ένα σορτσάκι αρκούν. Αν παρόλα αυτά η θερμοκρασία είναι χαμηλή ή υπάρχει υγρασία, ένα ελαφρύ αντιανεμικό βοηθά να θωρακίσουμε τον κορμό, τους πνεύμονες και τα λοιπά ζωτικά μας όργανα.
  1. Δεν ξεκινάμε ποτέ δυναμικά. Δίνουμε στον εαυτό μας χρόνο για προθέρμανση (συνήθως 15 λεπτά) και ποτέ δεν κλείνουμε την προπόνηση χωρίς την αναγκαία αποθεραπεία. Ένα χαλαρό τρέξιμο συνήθως 10-15 λεπτών είναι αναγκαίο μετά από περίπου 40-50 λεπτά έντονης δραστηριότητας, ενώ μερικές διατάσεις πάντα βοηθούν να επανέλθουμε ομαλά ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.
  1. Νερό! Φροντίζουμε να μην αφήνουμε ποτέ τον εαυτό μας χωρίς ενυδάτωση, γιατί είναι επικίνδυνο. Αποφεύγουμε να τρέχουμε κατά τις ώρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή και πάντα έχουμε μαζί μας νερό, ώστε να πίνουμε σε τακτά διαστήματα. Αν νοιώσουμε ζαλάδα ή δυσφορία, σταματούμε αμέσως την άσκηση και αναζητούμε σκιερό μέρος για ανάπαυση.
  1. Τσεκάρουμε την υγεία μας σε τακτά χρονικά διαστήματα με επισκέψεις σε καρδιολόγο και με σχετικές αιματολογικές εξετάσεις. Είναι σημαντικό να έχουμε καλή υγεία, όταν ξεκινούμε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Εξίσου σημαντικό είναι να ελέγχουμε σε τακτά διαστήματα την κατάσταση της υγείας μας για προληπτικούς λόγους.
  1. Τα πρωινά, φοράμε καπέλο για προστασία από τον ήλιο και το βράδυ για την ασφάλειά μας φωσφορίζοντα αυτοκόλλητα ή ειδικά βραχιολάκια φωτισμού.
  1. Αν μας αρέσουν οι διαδρομές εκτός πόλης, να τις απολαμβάνουμε πάντα με παρέα. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, όταν τρέχουμε σε μέρη ερημικά και καλό είναι να είμαστε πάντα μαζί με κάποιον που μπορεί να μας βοηθήσει σε περίπτωση κινδύνου.
  1. Αν μας αρέσει να τρέχουμε με μουσική, φροντίζουμε να μη χάνουμε την επαφή με τον περιβάλλον. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε μόνο το ένα ακουστικό, ώστε να είμαστε σε θέση να ακούμε τους θορύβους και τις προειδοποιήσεις των πιθανών κινδύνων.
  1. Χρησιμοποιούμε αθλητικά παπούτσια κατάλληλα για τρέξιμο ή γρήγορο βάδισμα, ώστε τα πόδια μας να έχουν την μέγιστη δυνατή προστασία. Από τον πωλητή ζητούμε να μας υποδείξει ποιο είναι το κατάλληλο ζευγάρι παπουτσιών για εμάς ανάλογα με το σωματικό μας βάρος και τα χιλιόμετρα που συνήθως τρέχουμε. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι ένα καλό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών έχει διάρκεια ζωής τα 600 έως 800 χιλιόμετρα.
  1. Κάνουμε οικονομία χώρου τώρα που υπάρχει η ανάγκη να διατηρούμε αποστάσεις για προστασία της δικής μας υγείας όσο και των συμπολιτών μας. Όταν τρέχουμε με τους φίλους μας, καλό θα είναι να τρέχουμε ένας πίσω από τον άλλον, ώστε να διευκολύνουμε και τους δρομείς που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση. Χωρίς την αναγκαία απόσταση και τρέχοντας δίπλα-δίπλα, ο απέναντι διερχόμενος θα αναγκαστεί να περάσει πολύ κοντά μας και δεν θα μπορεί να κρατήσει την απαιτούμενη για την ασφάλειά μας απόσταση των 2 περίπου μέτρων.
  1. Ελάτε να βρεθούμε μαζί στο Facebook στη σελίδα μας: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Αλλά και στο Group φίλων μας στο Facebook: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου. Θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας στο τρέξιμο αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από την αγαπημένη μας συνήθεια.

Επίσης, μπορούμε να βρεθούμε στο STRAVA, ένα δωρεάν app που μπορεί καθένας να εγκαταστήσει στο κινητό του, ώστε να παρακολουθεί τη δική του δραστηριότητα (ρυθμός τρεξίματος, χρόνος διαδρομής, απόσταση) αλλά και την δραστηριότητα των φίλων του. Ο Σ.Δ.Υ.Ρ. έχει παρουσία και εκεί.

Όσον αφορά τις τοπικές αλλά και περιφερειακές αρχές της πόλης μας, θα παρακαλούσαμε να μεριμνήσουν, ώστε ελεύθεροι υπαίθριοι χώροι να γίνουν προσβάσιμοι, διαθέσιμοι και κατάλληλοι για ατομική άσκηση τώρα που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από τον κόσμο.

Επίσης η φροντίδα και ο έλεγχος των αδέσποτων ζώων, πέρα από το γεγονός ότι είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας, είναι τώρα πλέον απαραίτητα, για να μπορεί ο αθλούμενος αλλά και ο κάθε πολίτης να βγαίνει στη φύση χωρίς κίνδυνο.

Κλείνοντας κάνουμε μια ευχή. Αυτή η δοκιμασία που περνάει η ανθρωπότητα να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Αλλά και να μας βοηθήσει, ώστε να βγούμε καλύτεροι και πιο δυνατοί.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Φωτό: fototrexoume | ISOMAN

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap