Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο όπως παλιά! Γέμισαν τα μαγαζιά της παραλίας με χαμογελαστά πρόσωπα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

καφετέριες Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια βαθιά ανάσα ανακούφισης ακούστηκε σήμερα το πρωί απ’ άκρου εις άκρον στην πόλη μας, καθώς οι καφετέριες του Ρεθύμνου πήραν ξανά ζωή, μετά την χειμερία νάρκη που ετσιθελικά επέβαλλε ο κορονοϊός στην καθημερινότητά μας!

Οι κάτοικοι της πόλης, έσπευσαν χωρίς δεύτερη σκέψη να επιδοθούν στο αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων (καφεποσία μετά συζήτησης), με τα παρεάκια να ξαναβρίσκονται και να ξαναχαμογελούν, μοιράζοντας μεταξύ τους ιστορίες από την εποχή της καραντίνας και εστιάζοντας προς το αισιόδοξο μέλλον που επιτάσσει η καλοκαιρινή περίοδος.

Η κάμερα του Daynight.gr, έσπευσε να κυκλοφορήσει στην πόλη για να καταγράψει το κλίμα της επιστροφής στην κανονικότητα και αφού πρώτα τίμησε τα λαχταριστά καλούδια που (ξανα)προσφέρει η αγαπημένη ταβέρνα του Ζήση

 

 

… κατέβηκε με γεμάτο το στομάχι προς την παραλία, όπου η νέα εικόνα ήρθε να επαναφέρει μνήμες από το… κανονικό, πολύβουο Ρέθυμνο!

Προτού μιλήσουν οι εικόνες, ας μιλήσει το βίντεο (τα φιλιά και τους χαιρετισμούς μας στον φίλο που φτερνίζεται προς το τέλος του βίντεο):

 

https://www.facebook.com/pamerethymno/videos/531202577758487/?t=2

 

 

Ο κόσμος ήταν πολύς, όπως πολλή ήταν και η λαχτάρα των ιδιοκτητών να ξαναδούν τα τραπεζοκαθίσματά τους γεμάτα, προκειμένου να μειώσουν όσο αυτό είναι δυνατόν, το άγχος της επόμενης ημέρας.

 

 

Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα ήταν οι προβλεπόμενες, οι μάσκες φορεμένες στα πρόσωπα του προσωπικού (και σε ελάχιστες περιπτώσεις σε εκείνα των θαμώνων), αντισηπτικά παντού και γενικότερα μια διάθεση να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 

 

Ευελπιστούμε στις καλύτερες ημέρες που αναμφίβολα θα έρθουν 🙂

 

 

Τι ισχύει πλέον στο χώρο της εστίασης:

Από σήμερα ορίζονται νέες αποστάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία θα πρέπει να εκτείνονται σε διπλάσιο χώρο από τον αρχικά προβλεπόμενο.

– Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ.

– Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.

– Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, από 70 εκατοστά έως 1.70 μέτρα.

– Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

-Αποφυγή συγχρωτισμού και τήρηση των απαιτήσεων «απόστασης» με αναδιάταξη του εργασιακού χώρου και αναδιοργάνωση των τραπεζοκαθισμάτων των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων με βάση τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων.

-Διαμόρφωση προγράμματος σταδιακής προέλευσης /αποχώρησης των εργαζομένων με δημιουργία ομάδων εργασίας ώστε να υπάρχει περιορισμένη αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

-Διαμόρφωση προγράμματος ελεγχόμενης πρόσβασης των υπαλλήλων της επιχείρησης σε κοινόχρηστους χώρους (χώροι διαλειμμάτων, αποδυτήρια, λουτρά, τουαλέτες κ.ά.)

-Συναλλαγές σε ταμείο: 1. ενθάρρυνση πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών, 2. Τοποθέτηση αντισηπτικού στη θέση του ταμία και στη θέση του πελάτη, 3. Τοποθέτηση σήμανσης στο δάπεδο για την οριοθέτηση αποστάσεων για την αποφυγή σχηματισμού ουράς πελατών και ορισμός υπεύθυνου για συνεχή εποπτεία, 4. Τοποθέτηση plexiglas αν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

-Προτροπή πελατών και εργαζομένων να χρησιμοποιούν τις σκάλες και να αποφεύγουν τους ανελκυστήρες στο μέτρο του δυνατού.

-Ανάρτηση πινακίδων ενημέρωσης – υπενθύμισης για την ατομική υγιεινή και τα προληπτικά μέτρα για όλους τους χώρους (σωστή χρήση γαντιών, μάσκας, σωστό πλύσιμο χεριών και τήρηση αποστάσεων).

-Ρύθμιση της προσέλευσης τρίτων (συνεργατών, διανομέων κ.ά) στον χώρο εργασίας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να εξασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και η χρήση μέτρων ατομικής προστασίας.

-Ενημέρωση οδηγών, προμηθευτών, εξωτερικών συνεργατών, πελατών, επισκεπτών με κάθε πρόσφορο μέσο για τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών αρχών.

-Μέριμνα για επαρκή επαρκή αερισμό (με έμφαση στον φυσικό αερισμό) όλων των χώρων και την αποφυγή του συγχρωτισμού των ατόμων σε κλειστούς χώρους χωρίς επαρκή ανανέωση του αέρα. Απαιτείται τακτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού/κλιματισμού.

-Τα πάσης φύσης συνεργεία θα πρέπει να εισέρχονται στους χώρους εργασίας με χρήση προστατευτικού ρουχισμού (πλαστική ποδιά μιας χρήσης, μάσκες και γάντια).

-Μέριμνα για ένα οργανωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμάτων.

-Λήψη μέτρων για την υγεία και την υγιεινή του προσωπικού, των χώρων και του εξοπλισμού. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, παροχή και εφοδιασμός στα σημεία πλυσίματος σαπουνιών, υλικών για στέγνωμα χεριών, αντισηπτικών διαλυμάτων καθώς επίσης και παροχή στους εργαζόμενους ρουχισμού και γαντιών.

-Λήψη ειδικών μέτρων για το service, την παραλαβή από το κατάστημα (takeaway), τη διανομή (delivery), τους προμηθευτές και τα συνεργεία συντηρήσεων.

-Αναγκαία κρίνεται η εκπαίδευση προσωπικού και μέσω γραπτών οδηγιών σχετικά με την ατομική υγιεινή, πλύσιμο χεριών, ορθή χρήση γαντιών και μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού καθώς και η καθοδήγησή του για τα συμπτώματα της νόσου ώστε να είναι σε θέση να τα αναγνωρίζει νωρίς και να μπορεί να ζητήσει ιατρική βοήθεια και εξετάσεις.

-Αν ένας εργαζόμενος εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με τη νόσο COVID-19, ο υπεύθυνος της επιχείρηση πρέπει να απομονώσει το ύποπτο περιστατικό, να καλέσει τον ΕΟΔΥ για οδηγίες, να ενημερώσει τους άλλους υπαλλήλους και να φροντίσει για την απολύμανση του χώρου εργασίας.

-Αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση προγραμμάτων καθαρισμού των σταθμών εργασίας επειδή οι επιφάνειες μπορεί να αποτελέσουν πηγές μετάδοσης του ιού. Πρέπει να διασφαλίζεται ότι όλες οι επιφάνειες και οι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται συχνά, ιδανικά ανά δύο ώρες όπου αυτό είναι εφικτό. Στα σημεία καθαρισμού/απολύμανσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διακόπτες, χειρολαβές θυρών, κουπαστές σκάλας, επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και τουαλέτες προσωπικού/πελατών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ