Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Αναβίωσαν τα ρακοκάζανα της Ελεύθερνας | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής της ρακής πραγματοποιήθηκε για 5ηχρονιά στην Ελεύθερνα, με εκατοντάδες επισκέπτες να φτάνουν στο χώρο όπου ο υπερδραστήριος  Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού είχε εγκαταστήσει το ρακοκάζανο με σκοπό όλοι να μπορούν να βιώσουν τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού ποτού της Κρήτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7/10 στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου,  όπου οι επισκέπτες ενθουσιασμένοι δοκίμαζαν τη ζεστή ρακή που έβγαινε  από τη διαδικασία της απόσταξης, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έβλεπαν για πρώτη φορά άμβυκα σε λειτουργία.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου της Ελεύθερνας, Μανώλης Τζανιδάκης, αφού τόνισε τη σημαντικότητα της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά και έχει γίνει πόλος έλξης για ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες, ανέφερε ότι η προετοιμασία της γιορτής, ενεργοποίησε όλους τους νέους του χωριού που συνέδραμαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο προκειμένου να φέρουν εις πέρας και με επιτυχία την 5η Γιορτή στα ρακοκάζανα της Ελεύθερνας.

Τα συνοδευτικά «καλούδια» για τη ρακή που είχαν προετοιμαστεί έγιναν ανάρπαστα. Οι οφτές πατάτες και οι τηγανίτες με μέλι, κέρδισαν τις εντυπώσεις, ανάμεσα στα δεκάδες διαφορετικά που είχαν προετοιμαστεί για να συνοδεύσουν τη ρακοποσία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρεθύμνης Θοδωρής Νίνος , η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρένα Κουτσαλεδάκη, ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Νίκος Κοτζαμπασάκης, τοπικοί φορείς και φυσικά πλήθος κόσμου, ενώ δεν έλειψαν και οι επισκέπτες από άλλες χώρες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΝΔΑΚΗΣ

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ