Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

«Αλήθεια αγαπητοί ξενοδόχοι, είναι αυτή σοβαρή πρόταση;»

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδόχοι
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έμεινα έκπληκτος αγαπητοί μου συμπολίτες από όσα διάβασα τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο. Και ειδικά από την πρόταση των ξενοδόχων να μη λειτουργήσει φέτος η βραχυχρόνια μίσθωση, αυτό που μάθαμε να λέμε Airbnb

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Αλήθεια τώρα, είναι αυτή πρόταση για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας; Σα να μας λένε τα σούπερ μάρκετ να μη λειτουργήσουν φέτος τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ. 

Ή να μας πουν τα εμπορικά κέντρα να μη λειτουργήσουν τα μικρά καταστήματα. Ή να μας πουν οι αλυσίδες εστίασης να μη λειτουργήσουν τα μικρά εστιατόρια. Ειλικρινά απορώ ποιο μυαλό σκέφτηκε αυτή την πρόταση και πως εγκρίθηκε; Για λόγους δημόσιας υγείας!!  

Για να μην έχουμε αυταπάτες και δεν είναι κάτι που δεν το γνωρίζετε. Η βραχυχρόνια μίσθωση περνάει ήδη κρίση και καταγράφεται στροφή στη μακροχρόνια. Είναι κάτι που έχετε διαβάσει εδώ και βδομάδες από τη στήλη και μόλις πριν λίγες μέρες βγήκαν και επίσημα κάποιες έρευνες που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες μας. 

Αλλά την ώρα που δεν ξέρουμε πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας, πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα, πότε θα ξεκινήσουν οι αεροπορικές να πετάνε, από ποιες χώρες θα μπορούν να έρθουν επισκέπτες και πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, να υπάρχει πρόταση από τους ξενοδόχους, τους μεγάλους δηλαδή του κλάδου, να μη λειτουργήσουν οι μικροί του κλάδου, το χαρακτηρίζω τουλάχιστον ατυχές! 

Θα περίμενα από τις ξενοδοχειακές ενώσεις να διαβάσω πρωτοβουλίες και να δω πώς θα αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα. Γιατί διαβάζω για τα μέτρα που προτείνουν και όλα προβλέπουν μειώσεις μισθωμάτων, φόρων, ΕΝΦΙΑ κ.α. Οι ίδιοι τι σκοπεύουν να κάνουν ώστε να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος; Η κρίση είναι ευκαιρία για να βελτιωθούμε. Αν επιλέξουμε να μείνουμε στάσιμοι, σίγουρα κάποιοι άλλοι, που θα έχουν καλύτερες προτάσεις, θα κερδίσουν το στοίχημα. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ