Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
28 Shares

Αθρόα η προσέλευση των φίλων και μελών του ΚΙΝΑΛ στις κάλπες του Ρεθύμνου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με την ελπίδα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Δέκα είναι συνολικά τα εκλογικά κέντρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και από το πρωί η εκλογική διαδικασία εκτυλίσσεται ομαλά.

Η προσέλευση είναι αδιάλειπτη και αυξανόμενη με τους τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο για επιστροφή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Όπως δήλωσε στο Daynight.gr ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Σαρρής, σε επίπεδο Ρεθύμνου η συμμετοχή θα ξεπεράσει τα 2,5 χιλιάδες άτομα του 2017 και αναμένεται να πλησιάσει τις 3.οοο άτομα.

Ζητά από τους πολίτες να έχουν λίγη υπομονή καθώς η διαδικασία καθυστερεί λίγο λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτόκολλων. Η αυξημένη αυτή συμμετοχή, σηματοδοτεί την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ για το καλό του τόπου, καταλήγει ο Μιχάλης Σαρρής.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου λειτουργούν 10 συνολικά εκλογικά κέντρα και στους πέντε δήμους.

Τα Εκλογικά Κέντρα του νομού Ρεθύμνου ανά δήμο είναι:

Δήμος Ρεθύμνου (4)

2 στο ισόγειο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας
1 στο πρών δημαρχείο του Άδελε
1 στο πρώην δημαρχείο ικ.Φωκά,στον Άγιο Ανδρέα

Δήμος Αμαρίου (2)

1 στο πρώην δημαρχείο,στον Φουρφουρά
1 στο δημαρχείο στην Αγία Φωτεινή

Δήμος Αγίου Βασιλείου (1 )

1 στο δημαρχείο,στο Σπήλι

Δήμος Ανωγείων (1)

1 στο δημαρχείο

Δήμος Μυλοποτάμου (2)

1 στο πρώην δημαρχείο, στο Γαράζο
1 στο δημαρχείο στο Πέραμα

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΔΕΚΑΠ:

Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής. Επαναλαμβάνουμε ότι δικαίωμα ψήφου με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού, έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό, με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Στο εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη εξόδων των εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο) το οποίο εισπράττεται από το γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης – παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα 6/12 σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί από τον γενικό διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής.

Επισήμανση:

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός την ημέρα των εκλογών και καθυστερήσεις για την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής και συνίσταται για όσους δεν είναι μέλη του Κινήματος η εκτύπωσή της και η συμπλήρωσή της πριν προσέλθουν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap