Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Να γίνει… χθες διάνοιξη της νότιας περιμετρικής οδού Ρεθύμνου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Γιώργος Γεωργιουδάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να μιλάμε για εκλογές κυρίως για την κεντρική πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, όμως και σε τοπικό επίπεδο στο Ρέθυμνο, κάτι έχει αρχίσει ήδη να συζητιέται. Στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου θα είναι υποψήφια εκ νέου η Μαρία Λιονή, ενώ και στον δήμο δεν φαίνεται να υπάρχει διάδοχος του Γιώργου Μαρινάκη με την προεκλογική συζήτηση να στρέφεται γύρω από την περιμετρική οδό νότια της πόλης του Ρεθύμνου.

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Ένας δρόμος που έπρεπε να γίνει… χθες και αν ο Γιώργος Μαρινάκης φανταζόταν ότι θα παρέμενε για τόσα χρόνια στο τιμόνι του μητροπολιτικού δήμου, σίγουρα πολλά περισσότερα θα είχαν γίνει για να φτάσουμε στο κόψιμο της κορδέλας του σημαντικού αυτού έργου.

Ιδιαίτερα με δεδομένο ότι οι μονοδρομήσεις και η διάνοιξη δρόμων στην πόλη δεν ακολούθησαν πιστά τη μελέτη, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε το συστηματικό φρακάρισμα που δείχνει και η φωτογραφία στον Κουμπέ… είναι να διανοιχθεί η νέα περιμετρική οδός νότια της πόλης του Ρεθύμνου.

Είναι μια αναγκαιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το καλοκαίρι λόγω τουρισμού και τον χειμώνα λόγω σχολείων, φροντιστηρίων και… βροχής, είναι κοινός τόπος το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο… μακρόστενο Ρέθυμνο των δυο-τριών κεντρικών δρόμων.

Είμαστε τυχεροί στο Ρέθυμνο που ήδη έχουμε τρεις κόμβους στον ΒΟΑΚ. Ο κόμβος Αμαρίου βέβαια δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην ΠΕΟ όπως επίσης στην Καλλιθέα θα πρέπει να δημιουργηθούν νέοι κόμβοι με άνοδο στην οδό Θεοτοκοπούλου και κάθοδο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Να αποφύγουμε να καταστεί ο νέος ΒΟΑΚ σε μια περιμετρική οδό γιατί αυτό μόνο νέα προβλήματα θα φέρει.

Ας συστρατευθεί λοιπόν η τοπική αυτοδιοίκηση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Ρεθύμνου για ένα καλύτερο συγκοινωνιακό αύριο του νομού που δε διαθέτει επιβατικό πλοίο για Πειραιά και αεροδρόμιο…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ