Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Συγκλονίζει η μητέρα της Νεκταρίας από το Ρέθυμνο: «Το παιδί μου ζει στα σώματα άλλων ανθρώπων» | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Η Ιωάννα Σαρρή – Μπαλάση είναι η μητέρα της Νεκταρίας. Η Νεκταρία τον Φεβρουάριο του 2020 «έφυγε» από τη ζωή λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας. Οι γονείς της αποφάσισαν να κάνουν δωρεά τα όργανα του παιδιού τους και να χαρίσουν ζωή σε άλλους 5 συνανθρώπους μας.

«Ήταν απόφαση στιγμής και ζωής!»

Οι ανατροπές που φέρνει η ζωή δεν μας βρίσκουν έτοιμους τις περισσότερες φορές και τις δύσκολες στιγμές λειτουργούμε περισσότερο αντανακλαστικά, με τα αποθέματα ψυχής που διαθέτουμε. Έτσι έκαναν και οι γονείς της Νεκταρίας όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό.
Για την Ιωάννα, η δωρεά ήταν η πρώτη σκέψη της, ξέρεις πολύ καλά μέσα της ότι και η Νεκταρία αυτό θα επιθυμούσε.
«Ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος, μπορούσε και ήθελε να μοιράζεται τα πάντα. Ο χαρακτήρας του παιδιού μας, μας έκανε έτοιμους να προχωρήσουμε στη δωρεά».
Όταν μεγαλώνεις ένα παιδί δραστήριο, ζωηρό, γεμάτο όνειρα και σχέδια για το μέλλον, τίποτα δεν αφήνει χώρο μέσα σου για το ενδεχόμενο αυτό το παιδί, αυτός ο άνθρωπος να φύγει από τη ζωή σου, να χαθεί.
Για κανένα γονιό δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του. Αυτό που δίνει δύναμη στην Ιωάννα και την οικογένεια της είναι η σκέψη ότι αυτή τη στιγμή 5 άλλες οικογένειες έχουν κοντά τους, τους δικούς τους ανθρώπους, και αυτό χάρη στη Νεκταρία.
«Κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι τη στιγμή που το τηλέφωνο χτύπησε σε ένα σπίτι και τους ενημερώνουν ότι βρέθηκε δότης. Όταν είδα τα βαλιτσάκια που μετέφεραν τα όργανα του παιδιού κατάλαβα τι  πραγματικά είχε συμβεί. Αλλά δεν ήθελα να πάει χαμένος ο κόπος των γιατρών, τα ατελείωτα ξενύχτια τους στο πλάι της Νεκταρίας. Θέλαμε όλο αυτό να έχει ένα αντίκρισμα. Νοιώθω ανακούφιση που το παιδί μου ζει στα σώματα άλλων ανθρώπων».

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap