Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΚΡΉΤΗ

Μητσοτάκης από την ΔΕΘ: «Μπαίνουν οι πρώτες μπουλντόζες στον ΒΟΑΚ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νέου Οδικού Άξονα Βόρειας Κρήτης μίλησε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην 86η Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά τόνισε ότι η κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ αποτελεί «το πιο κρίσιμο οδικό έργο στη Χώρα διότι η Κρήτη δεν μπορεί να δει το μέλλον χωρίς έναν ασφαλή, σύγχρονο δρόμο όπως αυτόν που σχεδιάζουμε. Ο ΒΟΑΚ δεν θα γίνονταν ποτέ με αυτά τα οποία έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν ένα ακόμη έργο που ήταν ζωγραφισμένο, αν όχι σε μουσαμάδες, υπήρχε μόνο στην φαντασία κάποιων.

Οι πρώτες μπουλντόζες στον ΒΟΑΚ, στο ένα από τα τρία τμήματα του το οποίο θα γίνει ως δημόσιο έργο, το κομμάτι Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος θα μπουν ενδεχομένως και μέσα στους δυο επόμενους μήνες. Ελπίζω να είμαι εκεί για να μπορώ να σηματοδοτήσω το πόσο σημαντικό είναι ότι οι Κρητικοί θα δουν επιτέλους αυτό το έργο να κατασκευάζεται. Ακολουθεί το έργο που γίνεται με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού Τομέα που αφορά το υπόλοιπο κομμάτι γύρω από την Χερσόνησο και απομένει το μεγάλο τμήμα το οποίο θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης και χρειάζεται περισσότερη μελετική ωριμότητα και πιστεύουμε ότι η προετοιμασία θα έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες».

Ο Πρωθυπουργός κατέληξε ότι «Δεν έχω πια καμία αμφιβολία ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει. Και νομίζω ότι θα χρειαστούμε και τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μην βλέπουμε την μικρή εικόνα, την ενδεχόμενη διαφωνία για κάποια λεπτομέρεια της χάραξης, να μην δημιουργήσουμε δηλαδή πρόβλημα στη δική μας γειτονιά και να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα έχει να κάνει με το ότι για πρώτη φορά υπάρχει συνολικός συνδυασμός, πόροι και υπάρχει βούληση μιας κυβέρνησης και εμού προσωπικά, προκειμένου το έργο αυτό να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός».

πηγή: flashnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ