Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΤΑΞΙΔΙ

Το Κρητικό χωριό που θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Καστέλλι Φουρνής
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Καστέλλι Φουρνής είναι από τα σχετικά άγνωστα χωριά στην Κρήτη, το οποίο μοιάζει με χρονομηχανή και ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Ένα μικρό χωριό έκπληξη στο Λασίθι, που ο καθένας πρέπει να συμπεριλάβει στην ταξιδιωτική του ατζέντα, όταν βρεθεί στο νομό. Ένα χωριό που την τελευταία δεκαετία αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο από τη νέα γενιά, η οποία προσπαθεί να προσφέρει στον τόπο της και πάλι την παλιά του αίγλη.

Και ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Κρήτη στο μυαλό τους με τις ονειρικές παραλίες, που ουκ ολίγες φορές έχουν εκθειαστεί από τα διεθνή μέσα, αλλά και την μοναδική γαστρονομία του νησιού, υπάρχουν χωριά- διαμάντια που στέκουν στον αντίποδα των παραπάνω επάξια.

Ένα από αυτά, λοιπόν, και το σχετικά άγνωστο χωριό Καστέλλι Φουρνής, που συναντάται στην περιοχή του Επάνω Μεραμπέλλου, στο νομό Λασιθίου, σε απόσταση 17 χλμ. περίπου από την πόλη του Αγίου Νικολάου.

Η νωχελικότητα και η ανεπιτήδευτη ηρεμία είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά για τα οποία διακρίνεται το μικρό και γραφικό Καστέλλι Φουρνής, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο παλιά χωριά του νησιού, με την ύπαρξή του να αναφέρεται ακόμη από το 1.400 μ.Χ. περίπου.

Χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός, το χωριό οφείλει την ονομασία του στην ενετική λέξη Kastelium, που σημαίνει φρούριο. Αυτό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη του χωριού η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων του με έντονα τα ενετικά στοιχεία, που φέρνει στο νου εικόνες από την μαγευτική Βενετία -έστω χωρίς το υδάτινο στοιχείο.

Γραφικά σοκάκια γεμάτα με κτίρια- αρχιτεκτονικά διαμάντια, κατάφυτες και πολύχρωμες αυλές, ταράτσες με κληματαριές που λειτουργούν ως φυσικό προστατευτικό των σπιτιών από τον καλοκαιρινό ήλιο, φιλόξενοι κάτοικοι και αργοί, νωχελικοί ρυθμοί στα βασικά χαρακτηριστικά του χωριού. Στα όσα αξίζει να παρατηρήσει κανείς από κοντά η βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων με τις αξιόλογες τοιχογραφίες, καθώς και η ιστορική μονή του Αφέντη Χριστού.

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ