Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Χωρίζουν ξανά τα δύο αδερφάκια που ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τσακίζει ψυχές η ιστορία των δύο μικρών αδερφών στο Λασίθι, μόλις 4 και 6 ετών, τα οποία ζούσαν σε δύο διαφορετικά σπίτια και πιο συγκεκριμένα το ένα με τον μπαμπά και το άλλο με τη γιαγιά, σε ακατάλληλες συνθήκες και ακόμα και στην τρυφερή ηλικία που άλλα παιδιά παίζουν με παιχνίδια, το ένα αγόρι, στερήθηκε τα αυτονόητα όπως το σχολείο.

Τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι ότι το αγοράκι μόλις 6 ετών – σταμάτησε για δύο περίπου μήνες να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο – με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα το σχολείο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η νηπιαγωγός, με μια κίνηση ανθρωπιάς και τρυφερότητας, πήγαινε φαγητό και γλυκά στο αγοράκι. Με κάθε τρόπο το σχολείο προσπαθούσε να ανοίξει την αγκαλιά του στο μικρό παιδί.

Πώς ξετυλίχτηκε το «κουβάρι» της υπόθεσης

Το «κουβάρι» της υπόθεσης που συγκλονίζει την Κρήτη άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι εισαγγελικές αρχές ανέθεσαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αγίου Νικολάου να ερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τα δύο αγοράκια.

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν ότι τα παιδιά ζούσαν σε ακατάλληλο περιβάλλον και ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε προβλήματα.

Τα δύο αδερφάκια μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα να μπει τέλος στις δύσκολες στιγμές που ζούσαν. Υπηρεσίες και εθελοντές άνοιξαν την αγκαλιά τους για να νιώσουν ασφάλεια και λίγες στιγμές χαράς.

Χωρίζουν οι δρόμοι τους

Όμως οι δρόμοι των δύο αγοριών δεν θα ενωθούν – λόγω ηλικίας – ούτε τώρα που απομακρύνθηκαν από το ακατάλληλο περιβάλλον όπου ζούσαν. Δυστυχώς οι δρόμοι τους χωρίζουν και πάλι, αφού σύμφωνα με το δήμο Αγίου Νικολάου, οδηγούνται σε διαφορετικές δομές.

Για μια ακόμη φορά δεν έρχεται μόνο στο προσκήνιο η έλλειψη κατάλληλων δομών στην Κρήτη για τη φιλοξενία παιδιών που έχουν ανάγκη, αλλά και επάρκειας προσωπικού αφού μόλις μία κοινωνική λειτουργός καλείται να ανταποκριθεί σε δεκάδες λεπτές υποθέσεις που αφορούν σοβαρές ανθρώπινες τραγωδίες.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ