Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

70 Χρόνια παράδοσης στα Κρητικά στιβάνια: Η σπουδαία διαδρομή του Μανόλη Νινιράκη!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Το κρητικό στιβάνι είναι στενά συνδεδεμένο με τα πατήματα του Κρητικού λαού. Στην Αγία Βαρβάρα, ο Μανόλης Νινιράκης κρατά ζωντανή μία τέχνη ξεχασμένη.

Εδώ και εβδομήντα χρόνια δημιουργεί με το ίδιο μεράκι. Μόλις τέλειωσε το δημοτικό από τα δώδεκά του χρόνια, ξεκίνησε αυτή την τέχνη και συνεχίζει ακόμη και σήμερα στα 80 του χρόνια.

Από δώδεκα χρονών συνεχίζει και κάνει ότι μπορεί, όπως αναφέρει «με περισσότερες δυσκολίες σήμερα, διότι ο κόσμος δεν έχει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV.

Την παράδοση τη συνεχίζει και ο γιος του ο Μιχάλης, ο οποίος κι εκείνος κάνει είκοσι χρόνια αυτή τη δουλειά. Δέρματα διαλεκτά, ψαλίδια, πρόκες κόλες και βελόνες, όλα τα απαραίτητα εργαλεία, για να δημιουργηθούν οι μπότες, οι οποίες είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κάθε πελάτη.

 

Πατέρας και γιος προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο και να κρατήσουν την παράδοση. Τα στιβάνια που δημιουργούν είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο και όπως λένε δέχονται παραγγελίες  από την Αυστραλία έως την Αμερική.

ΡεπορτάζΦωτεινή Μαυροματάκη

Πηγή:neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap