Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διέσωσαν γυπαετό από τον… ΒΟΑΚ όπου και είχε προσγειωθεί

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νεαρό άγριο πτηνό που είχε «προσγειωθεί» στη μέση του ΒΟΑΚ, στο ύψος των Λινοπεραμάτων, απομακρύνθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής  με ασφάλεια, με την συνδρομή διερχόμενου οδηγού και των αστυνομικών περιπολικού του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ Ηρακλείου, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.

Το πτηνό- πιθανολογείται  ότι είναι μικρός γυπαετός- εκτιμάται ότι έχασε τον προσανατολισμό του, βρέθηκε στην εθνική οδό και «κούρνιασε» φοβισμένο  στη μέση του οδοστρώματος με κίνδυνο να το σκοτώσει κάποιο διερχόμενο όχημα αλλά φυσικά και να προκληθεί τροχαίο ατύχημα και μάλιστα σε μέρα που η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.
Με τη βοήθεια του πολίτη, αστυνομικοί παρέλαβαν το άγριο πτηνό και το κράτησαν ασφαλές μέχρι να το παραδώσουν σε θηροφύλακα.

Πτηνό ΒΟΑΚ

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ Ηρακλείου καλούνται να επέμβουν για τη διάσωση άγριου πτηνού. Πριν μερικούς μήνες και πάλι επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Φοινικάς, κλήθηκαν, κατόπιν υποδείξεων των ειδικών, να «κόψουν» την κυκλοφορία των οχημάτων καθώς ένας μεγάλος γυπαετός είχε εγκλωβιστεί σε παρακείμενη πολυκατοικία. Οι ειδικοί εκτίμησαν ότι το πουλί θα επιχειρούσε να διαφύγει προς την εθνική και έτσι ζήτησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος ΒΟΑΚ να ασφαλίσουν το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, αποκόπτοντας την κυκλοφορία. Έτσι και έγινε και πράγματι η όλη επιχείρηση είχε αίσια έκβαση.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Αλέξανδρος Καστελλιανάκης/ Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ