Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αφήνουν παιδιά με προβλήματα χωρίς θεραπείες σε νοσοκομείο της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομειο διαδρομος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον “αέρα” βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά και οι οικογένειές τους που εξυπηρετούνται από το Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ενώ  καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη του θεραπείες των παιδιών τους με προβλήματα υγείας, όπως ψυχοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.α.

Αιτία, όπως καταγγέλουν γονείς στο Ράδιο Κρήτη, η υποστελέχωση του Κέντρου, που τώρα ονομάζεται Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων Ηρακλείου και η αδιαφορία της Πολιτείας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν σύμφωνα με το γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Νίκο Σμυρνάκη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί, η διευθύντρια του Κέντρου κ. Κατερίνα Μπιτζαράκη.

Δεν εκδίδονται γνωματεύσεις για τον ΕΟΠΥΥ

Αποτέλεσμα αυτού είναι η ταλαιπωρία παιδιών και γονέων αφού ενώ περνούν από εξετάσεις από το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να εκδοθεί γνωμάτευση για την καταθέσουν στον ΕΟΠΥΥ ώστε να δικαιολογήσουν τις θεραπείες σε ιδιώτες ειδικούς.

Από τη μια η παραίτηση της κ. Μπιτζαράκη και από την άλλη η αναστολή εργασίας την οποία έχει τεθεί ο αναπληρωτής της, λόγω του ότι ήταν ανεμβολίαστος, έχει ως αποτέλεσμα να μείνει το Κέντρο “ακέφαλο” χωρίς κανείς να μπορεί να υπογράψει τις γνωματεύσεις.

Η κραυγή αγωνίας των γονέων αυτών και των παιδιών δεν έχει μέχρι στιγμής βρει “ευήκοα ώτα”, καθώς λύση δεν έχει βρεθεί.

Πληρώνουν από την τσέπη τους τις θεραπείες

Έτσι εκτός τον “Γολγοθά” που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια λόγω της ασθένειας του παιδιού τους, καλείται τώρα να βάλει και το χέρι στην τσέπη, λόγω της αδιαφορίας των αρμοδίων να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου αυτού.

Σύμφωνα με τον κ. Σμυρνάκη η γνωμάτευση αυτή εκδίδεται κάθε χρόνο και τώρα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ουσιαστικά δημιουργεί ένα μπλακ άουτ στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να λάβουν έγκριση για θεραπείες τα παιδιά που τις έχουν ανάγκη, αφού δεν υπάρχει προιστάμενος να υπογράψει.

Είχε προειδοποιήσει η Διευθύντρια..

Μάλιστα η ίδια η κ. Μπιτζαράκη είχε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο και είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα προκύψουν με επιστολή της τέλη Ιουνίου, προς τον Διοικητή του Βενιζελείου κ.Τερζάκη και την 7η ΥΠΕ Κρήτης καθώς και στην υφυπουργό Υγείας κ. Ράπτη.

Παντελής αδιαφορία..

Απ’ ότι φάνηκε όμως από τις εξελίξεις υπήρξε αδιαφορία από τους υπεύθυνους με αποτέλεσμα να υφίστανται της συνέπειές της, οι οι οικογένειες και τα παιδιά- ασθενείς.

Η κ. Μπιτζαράκη στην επιστολή της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η παντελής άγνοια των θεμάτων ψυχικής υγείας από τις διοικήσεις, η αδιαφορία για τη λύση των προβλημάτων ακόμη και σε επίπεδο προθέσεων (αγνόηση, υποτίμηση, απαξίωση) οδήγησαν στο αδιέξοδο ενώ είχε προειδοποιήσει για την παραίτησή της.

Διαβάστε όλη την επιστολή της κ.Μπιτζαράκη:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ