Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Γιατί στα Σφακιά ακούγονται θόρυβοι από τα βουνά;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, ένα περίεργο φαινόμενο έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής των Σφακίων στην Κρήτη.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για υπόκωφους θορύβους που ακούγονται και δονήσεις που νιώθουν στο οροπέδιο του Ασκύφου, αλλά και στις περιοχές της Ίμπρου και της Κράπης του Δήμου Σφακίων.

Σχεδόν 4 με 5 φορές η γη τρέμει και συνοδεύεται με ένα τρομακτικό θόρυβο, και αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει συζήτηση γύρω από το τι το προκαλεί.

Οι γεωλόγοι του ΙΓΜΕ οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο  Σφακίων Γιάννη Ζερβό, και αυτός με τη σειρά του έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη όπου εξήγησε το φαινόμενο.

«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πιο έντονα να υπάρχουν κάποιοι υπόκωφοι θόρυβοι σε οικισμούς και έχουν ανησυχήσει οι κάτοικοι. Η πρόσφατη κακοκαιρία έφερε πολλές κατολισθήσεις και αποκολλήσεις βράχων. Επιστημονικά οι ειδικοί είπαν ότι η βασική αιτία των θορύβων και των δονήσεων είναι η υπερβολική ποσότητα του νερού που έπεσε και δεν μπορεί να απορροφηθεί αμέσως από τις σπηλαιώσεις του εδάφους. Δημιουργείται λοιπόν πίεση από το νερό και τη λάσπη και προσπαθεί να βρει διεξόδους. Το επόμενο διάστημα με την ύφεση της βροχής θα βρει διεξόδους, ενδεχόμενα και στο έδαφος»

Πηγή: e-daily.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap