Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ζευγάρι Γάλλων με 3 παιδιά κάνει το γύρο της Ευρώπης με 2 ποδήλατα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Γάλλοι ποδήλατο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
487 Shares

Ένα νεαρό ζευγάρι Γάλλων με τρία μικρά παιδιά, κάνοντας το… γύρο της Ευρώπης (!) με τα ποδήλατα τους, σε ένα ταξίδι διάρκειας τριών μηνών, έφτασε και στην Κρήτη περνώντας και από την Μεσσαρά.

Ο φακός του Apopsilive τους συνάντησε μεσημεριανές ώρες της 4ης Οκτωβρίου στις Μοίρες όπου έκαναν μια σύντομη στάση, στο κέντρο της κωμόπολης του Δήμου Φαιστού για «προμήθειες» πριν συνεχίσουν την πορεία τους στον κρητικό νότο.

Το να ταξιδεύεις, βδομάδες και μήνες, με ποδήλατα τόσα πολλά χιλιόμετρα, με τρία πιτσιρίκια (δίδυμα αγόρι & κορίτσι κι ένα μεγαλύτερο αγόρι) δεν είναι ασφαλώς κάτι που θα τολμούσε εύκολα ο μέσος Έλληνας οικογενειάρχης.

Εκτός αν ήθελε… να προκαλέσει εγκεφαλικό στην μάνα του και στην πεθερά του!

Εξοπλισμένοι

Τα ποδήλατα και οι αναβάτες τους είναι πλήρως εξοπλισμένοι, για μια πορεία παντός καιρού και απροόπτων- αξιοσημείωτο ότι διαθέτουν μέχρι και πάνελ ηλιακής ενέργειας!

Όπως λέει το ζευγάρι «οδηγούμε μόνο 3 με 4 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα. Καλύπτουμε περίπου 500 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Ξεκινήσαμε τον Αύγουστο ακολουθώντας μια τέτοια πορεία ώστε να είμαστε στα  βουνά με δροσιά το Καλοκαίρι και με ζεστασιά στα νότια το Φθινόπωρο».

Γάλλοι ποδήλατα

Στην Ελλάδα

Η οικογένεια έφτασε στην Ελλάδα στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά από μια μικρή αλλαγή στην πορεία τους καθώς το Μαυροβούνιο τους αρνήθηκε την είσοδο λόγω διαβατηρίων (το διαβατήριο ενός παιδιού είχε λήξει) ενώ το ίδιο πρόβλημα αφορούσε και την Αλβανία καθώς οι δύο αυτές χώρες δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι αναγκαστικά γύρισαν προς τα πίσω και ταξίδεψαν στην Ελλάδα ακτοπλοϊκώς μέσω Ιταλίας.

Πέρασαν από το Φαράγγι του Βίκου και από τα Μετέωρα πριν φτάσουν, μετά από πορεία 350 χιλιομέτρων, στην Αθήνα από όπου ταξίδεψαν για Κρήτη.

Έπεται συνέχεια

Οι εμπειρίες που ζουν καθημερινά γονείς και παιδιά, μέσα στη φύση, με διαρκείς εναλλαγές τοπίων και γνωριμίες με ντόπιους, είναι πέρα από κάθε περιγραφή, ζώντας  θα λέγαμε… 10 ζωές μέσα σε λίγους μήνες.

Μετά την Κρήτη, σύμφωνα με το πλάνο τους, η οικογένεια θα ταξιδέψει (κρατήστε την ανάσα σας): Ιταλία, Σαρδηνία, Κορσική, νότια Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κεντρική Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και θα συνεχίσουν στη Βόρεια Ευρώπη κάνοντας τον «κύκλο» επιστρέφοντας σιγά-σιγά προς τη χώρα τους!

Πηγή: apopsilive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap