Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Πέθανε η Μίσα, ο σκύλος που έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία του Λιμενικού

Δημοσιεύτηκε

στις

Μίσα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
1.1K Shares

Πέθανε το σκυλί που είχε συνδέσει το όνομά του με σημαντικές επιτυχίες, στον αγώνα του λιμενικού σώματος κατά των ναρκωτικών.

Πρόκειται για τη Μίσα ή αλλιώς το σκυλί Κ9, που  υπηρέτησε για χρόνια το λιμενικό σώμα στα Χανιά, με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Η Μίσα έφυγε από τη ζωή με τον ιδιοκτήτη της να την αποχαιρετά συγκινημένος μέσα από το εξής ποστάρισμα στο facebook:

Ο σκύλος που έκανε την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία του λιμενικού σώματος

Όλοι θυμόμαστε την τεράστια υπόθεση με το ναρκοπλοίο στην Αγία Γαλήνη, που έκρυβε ναρκωτικά αξίας 70 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας που σημείωσε τότε το λιμενικό σώμα με την διαλεύκανση της υπόθεσης, οφείλεται σε αυτό το πανέξυπνο σκυλί, και φυσικά στην αποτελεσματική του εκπαίδευση.

Το πλοίο είχε ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή από το κλιμάκιο λιμενικου σώματος επί πολλές ώρες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ωστόσο η πληροφορία για ναρκωτικά στο εντός αυτού υπήρχε. Έτσι η «Μίσα» ταξίδεψε μέχρι την Αγία Γαλήνη.

“Ο σκύλος βρήκε τα ναρκωτικά μέσα στο πρώτο λεπτό” μας λέει ο χειριστής της. “Με το που μπήκαμε μέσα στο πλοίο πήγε και στάθηκε σε ένα συγκεκριμένο σημείο και μου έδωσε την ένδειξη ότι κάτι υπήρχε κρυμμένο από κάτω”.

“Είναι πολύ δύσκολο από ένα δουλεμένο σκυλί να κρύψεις ναρκωτικά, είναι θα έλεγα ακατόρθωτο.”

Ναρκωτικά επιμελώς κρυμμένα ή θαμμένα ή μέσα σε υγρά με διάφορες παραπλανητικές οσμές, είναι… παιχνιδάκι για τον εντοπισμό τους από την «Μίσα».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap