Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κλέλια Ρένεση εναντίον δήμου Γαύδου – Η απάντηση της δημάρχου του νησιού

Δημοσιεύτηκε

στις

γαύδος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Γαύδο απολαμβάνει το τελευταίο διάστημα η Κλέλια Ρένεση μαζί με την κόρη της. Η γνωστή ηθοποιός επιλέγει αρκετά συχνά το νησί της Γαύδου για ταξιδιωτικό προορισμό.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια των διακοπών της ηθοποιός ήρθε αντιμέτωπη με μια κατάσταση η οποία μάλλον την εκνεύρισε.

Μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό της στο Instagram, η Κλέλια Ρένεση ξέσπασε κατά του Δήμου Γαύδου και μιας ενέργειας που έκανε εν μέσω καλοκαιριού. Συγκεκριμένα κλιμάκιο του δήμου έκλεισε μια παροχή με λάστιχο που βρισκόταν στην παραλία.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός αναφέρει στην ανάρτηση της:

«Είναι 8 Αυγούστου στο νησί της Γαύδου και κλιμάκιο του Δήμου Γαύδου θεώρησε σωστό να έρθει να κλείσει και την δεύτερη βρύση νερού που υπήρχε για τους κατασκηνωτές του Σαρακήνικου (μη φανταστείτε πολυτέλειες, ένα βρυσάκι να ξεπλένεις τα παιδιά από τα αλάτια). Όταν τους ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό στη μέση του Αυγούστου κι ενώ όλοι έχουμε στηριχθεί σ’ αυτό το βρυσάκι και φέρνουμε τα παιδιά μας εδώ, αυτοί μου απάντησαν πως η Γαύδος δεν έχει νερό και δεν μπορεί να προσφέρει δωρεάν νερό στους κατασκηνωτές.

Όταν τους είπα, με χαρά να πληρώσω και να ενισχύσω κι εγώ μια κατάσταση (ούσα νησιώτισσα ξέρω τι πάει να πει έλλειψη νερού), που είναι η ντουζιέρα, μου υπέδειξαν μια ένα χιλιόμετρο μακριά!!! Όταν τους είπα πως τα παιδιά δεν μπορούν να περπατάνε τόση ώρα μέσα στο λιοπύρι του Λιβυκού για να ξεπλύνουν το σωματάκι τους, μου απάντησαν πως θα φτιάξουν κι εδώ ντουζιέρες με κέρματα. Πότε; Ρώτησα! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ μου απάντησαν.

Πώς γίνεται ν’ αγαπάς και να στηρίζεις έναν τόπο, και να σ’ αφήνουν τόσο εκτεθειμένο… Πώς γίνεται να μην υπάρχει μέριμνα από τις αρχές για μια φρόνιμη λύση προς όλες τις κατευθύνσεις πριν φτάσουμε στη μέση Αυγούστου με την παραλία του Σαρακήνικου γεμάτη οικογένειες και παιδιά… Υγ. Είναι πολιτική μου στάση και θέση να στηρίζω τη Μεθόριο και τους ανθρώπους της… Σε καλό να μου βγει…», έγραψε η Κλέλια Ρένεση.

Περιορισμένοι οι υδάτινοι πόροι του νησιού – Τι αναφέρει η δήμαρχος του νησιού

Για την κατάσταση λειψυδρίας που βιώνει το νησί καθώς και για την απόφαση του δήμου να κλείσει την συγκεκριμένη παροχή νερού που αναφέρεται η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο Flashnews.gr η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη.

Συγκεκριμένα η δήμαρχος ανέφερε ότι « Ο δήμος έχει τοποθετήσει στην παραλία Σαρακήνικο δυο ντουζιέρες με κερματοδέκτη και ένα ντουζ χωρίς κερματοδέκτη, δωρεάν, λίγο πιο πίσω στα 200 μέτρα περίπου από την παραλία. Ωστόσο κάποιος πήγε και σύνδεσε από μόνος του ένα λάστιχο και έφτιαξε έτσι αυθαίρετα μια παροχή. Μόλις το μάθαμε πήγε ο δήμος και το έκλεισε. Στο νησί υπάρχει έντονο πρόβλημα με τους υδάτινους πόρους καθώς είναι αρκετά περιορισμένοι. Τώρα που βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου υπάρχει ακόμα ένας παραπάνω λόγος να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση ώστε να μην μείνει το νησί χωρίς νερό. Ο δήμος έχει υπολογίσει τη διαθέσιμη ποσότητα του νερού και έχουμε φροντίσει οι παραθεριστές να έχουν νερό στα ντουζ τους μέχρι ένα σημείο όμως. Δεν γίνεται όπου θέλει ο καθένας να βάζει ένα λάστιχο και να το κάνει ντουζ».

Παράλληλα η κ. Στεφανάκη μιλώντας στο Flashnews.gr θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι « η απόσταση για τα διαθέσιμα ντουζ δεν είναι 1 χιλιόμετρα όπως αναφέρθηκε. Συγκεκριμένα σε απόσταση 130 μέτρων από τη παροχή που κλείσαμε βρίσκεται το ένα ντουζ με κερματοδέκτη και στα 250 μέτρα βρίσκεται το δωρεάν ντουζ. Αυτές οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες για το νησί με τόσο κόσμο και θα πρέπει είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση του νερού».

Τέλος η κ. Στεφανάκη ξεκαθάρισε ότι «δεν προβλέπεται να βάλουμε άλλες ντουζιέρες με κερματοδέκτη στη παραλία. Είναι δυο στην παραλία με 2 παροχές η καθεμία, δηλαδή τέσσερα ντουζ. Δεν γίνεται να βάλουμε άλλες ντουζιέρες με βάση τη διαθεσιμότητα του νερού που υπάρχει».

πηγή: flashnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ